Basquiat tablosu 12.6 milyon dolara satıldı

Hong Kong'daki açık artırmadan bahar mevsiminin rekoru geldi. Philips müzayede evindeki açık artırmada ABD'li ressam Basquiat'nin tablosu 12.6 milyon dolara yeni alıcısını buldu.

Kültür Sanat 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

20. yüzyılın en popüler ressamlarından Jean-Michel Basquiat’nin bir tablosu daha açık artırmada yeni alıcısınu buldu. Hong Kong’daki Philips müzayede evinde düzenlenen açık artırmada ressamın 1982 tarihli ‘Native Carrying Some Guns, Bibles’ eseri 12.6 milyon dolara satıldı. Bu fiyat, Hong Kong’da düzenlenen bahar sezonu açık artırmalarının en yükseği oldu. Satış öncesi esere biçilen bedel ise 16 milyon dolardı.

Bu rakam, ABD’li ressam Basquiat’nın yine 1982 tarihli isimsiz tablosunun bu ayın başlarında Phillips müzayede evinin New York’taki modern ve çağdaş sanat akşamı satışında 46,5 milyon dolara satılmasının ardından geldi. Bu eser New York açık artırmalarının en pahalı satışıydı.

Müzayede evi satışlardan memnun

Phillips’in Asya’daki modern ve çağdaş sanat başkanı Meiling Lee bir basın açıklamasında, “Bu olağanüstü sonuçlar Basquiat’nın mirasına olan sarsılmaz bağlılığımızı teyit ediyor ve gerçekten yapabileceklerimizi gösteriyor” dedi. Bu bahar Phillips, sanatçının üç erken dönem eserini sattı. Phillips’in modern ve çağdaş sanat akşamı satışında 1981 tarihli isimsiz bir diğer tablo da satılarak 7,8 milyon dolar getirmişti. Kurum, Hong Kong satışının yüzde 96’lık satış oranıyla toplam 26,8 milyon dolar getirdiğini ve bunun bir önceki sezona göre yüzde 10’luk bir artış olduğunu söyledi.

Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolarBasquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor: Beklenti 30 milyon dolar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.