Basquiat’ın stüdyosunun yeni bir sahibi var: Angelina Jolie

Jean-Michel Basquiat'ın eski stüdyosunun yeni bir sahibi var: Angelina Jolie. Oscar ödüllü oyuncu Manhattan'da bulunan tarihi binayı yeni girişimi Atölye Jolie için kullanacak. Bu girişim, temsil edilmeyen modacılar ve zanaatkarlara yeni bir alan yaratmayı amaçlıyor.

Kültür Sanat 17 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Manhattan’da, 57 Great Jones Street adında 6,600 metrekarelik bir alan. Merkezi konumu dışında, “kimler geldi kimler geçti” dedirten ilgi çekici bir hikayesi var. 20. yüzyılın en ikonik sanatçılarından Andy Warhol 1970 yılında binayı satın aldı. 1983’te ise aynı zamanda yakın arkadaşı olan Jean-Michel Basquiat’a kiraya verdi. Basquiat, 1988 yılında 27 yaşında hayatını kaybedene kadar bu mekanda hem yaşadı hem de atölye olarak kullandı.

Bir ilham topluluğu

Bu binanın şimdi yeni bir sahibi var. Oscar ödüllü oyuncu ve aktivist Angelina Jolie. Üstelik binanın ruhuna uygun olarak sanatı desteklemek amacıyla kullanılacak. Jolie yaptığı açıklamada, Andy Warhol’un 20 yıl boyunca sahip olduğu iki katlı 57 Great Jones Street’i, temsil edilmeyen moda çalışanlarını destekleyen yeni bir yaratıcı girişim için güvence altına aldığını duyurdu. Oyuncu ve aktivist Jolie yaratıcı bir ilham topluluğu oluşturmayı hedefliyor. Jolie, kolektifin internet sitesinde grup olarak “Yalnızca kaliteli vintage malzemeleri ve stoklardaki ürünleri” kullanacaklarını belirtiyor.

Basquiat’ın stüdyosunun etrafı sanatçılar ve hayranları tarafından grafitilerle kaplandı. Jolie, bu mirasa saygı duyacak, grafitiler sergilenmeye devam edecek.

Oscar ödüllü oyuncu, oluşuma dair hedeflerini de duyurdu: “Yetenekli göçmenler ve diğer yetenekli, hak ettiği değeri görmeyen gruplar için staj imkanları da dahil olmak üzere çeşitli bir ekip bir araya getireceğiz, beceriye dayalı saygın pozisyonlar sunacağız. Dünyaca ünlü zanaatkarlar ve yaratıcılarla çalışırken kültürel miraslarının zenginliğini paylaşmaya ve kendi işletmelerinin gelişimine destek olmayı umuyoruz.”

Yapılan resmi açıklamalara göre Jolie, bu mekan için sekiz yıllık bir kira sözleşmesi imzaladı. Bina Kasım ayından bu yana aylık 60,000 dolar fiyatla piyasadaydı.

Raf Gezgini Milan Kundera'nın kitaplığına bakıyorRaf Gezgini Milan Kundera’nın kitaplığına bakıyor

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.