Bayramda 1 milyon kişi sinemaya gitti

Mayıs ve haziran ayında iyice sinemadan elini ayağı kesen seyirci bayram haftasında sinemanın yolunu tuttu. Geçen hafta 964 bin kişi sinemaya gitti. Sinemaya gidenlerin ilk tercihi ise 'Ters Yüz 2' oldu. Filmi ilk haftasında 603 bin kişi izledi.

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Türkiye’de bilet fiyatları düşünüldüğü zaman sinemaya gitmek artık lüks haline geldi. Türkiye genelinde bilet fiyat ortalaması 130 TL. Özellikle büyükşehirlerde ise bilet fiyatları 200 TL’yi geçmiş durumda. Ama buna rağmen bayram tatilinde insanlar sinemaya gittiler.

Boxoffice Türkiye’nin rakamlarına göre Bayram haftasına denk gelen 14-20 Haziran tarihleri arasında 964 bin seyirci sinemaya gitti. Sinemaya gidenlerin ilk tercihi bütün dünyada ilgi gören animasyon filmi ‘Ters Yüz 2 / Inside Out 2’ oldu. ‘Ters Yüz 2’ ilk haftasında Türkiye’de 603 bin kişi tarafından izlendi. Seyircinin ikinci film tercihi ise Türk işi korku gerilim filmlerinden ‘Siccin 7’ydi. Film ilk haftasında 219 bin kişi tarafından izlendi.

Yine bir animasyon filmi olan ‘Garfield’ bayram haftasında seyircinin üçüncü tercihi oldu. Lakin ‘Ters Yüz 2’ ve ‘Siccin 7’ gibi güçlü bir tercih değildi. ‘Garfield’e bayram haftasında giden seyirci rakamı: 38 bin.

Türkiye’de 14-20 Haziran haftasında sinemaya giden seyircinin tercihini Boxoffice Türkiye’nin tablolarından görmek mümkün. Yukarıda tercih edilen ilk 10 film ve topladığı seyirci rakamları bulunuyor. 

Haftalık sinema gitme ortalaması 294 bine gerilemişti

Bayram haftasında 964 bin kişinin sinema gitmesi uzun zamandır elini ayağını sinemadan çeken seyircinin, fırsat bulduğu zaman ve vizyon programında cazibeli film olunca eğiliminin de değişebileceğini gösteriyor. Çünkü 16-22 Şubat haftasından bu yana ilk defa bayram haftasında bu denli yoğun sinemaya gitme eğilimi görülüyor. 16-22 Şubat haftasında 1 milyon 150 bin kişi sinemaya gitmişti. Mayıs ve haziran ayında ise haftalık sinemaya gitme oranı 297 bine gerilemişti.

‘Ters Yüz 2’ ilk haftasında dünyada yılın en çok izlenen dördüncü filmi

Bu arada ‘Ters Yüz 2’ ilk haftasında tüm dünyada 481 milyon dolarlık hasılat elde ederek şimdiden yılın en çok izlenen filmler arasına girdi. Film daha ilk haftasında ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’, ‘Godzillan ve Kong: Yeni İmparatorluk’, ‘Kung Fu Panda 4’ün ardından yılın en çok izlenen filmler listesinde dördüncü sırada.

'Ters Yüz 2' ortalığı yıktı geçti‘Ters Yüz 2’ ortalığı yıktı geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.