‘Ters Yüz 2’ ortalığı yıktı geçti

Geçen hafta vizyona giren animasyon filmi 'Ters Yüz 2' ABD'de hafta sonu 154.2 milyon dolarlık hasılat elde ederek bu yılın en iyi açılış yapan filmi oldu. Film şu ana kadar tüm dünyada 334 milyon dolar hasılat yaptı.

Kültür Sanat 19 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Riley’nin duygu dünyasını anlatan ve geçen hafta birçok ülkede vizyona giren ‘Ters Yüz / Inside Out’ animasyonunun ikinci filmi ABD’de hafta sonu izlenme rekoru kırdı. 154.2 milyon dolarlık hasılat elde eden ‘Ters Yüz 2 / Insıde Out 2’ animasyonu 2024’ün en iyi açılış yapan filmi oldu. Bu yılın pek çok iddialı filmi ( ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’, ‘Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık’,  ‘Godzillan ve Kong: Yeni İmparatorluk’) bu seviyede bir açılış yapamamış, ABD’de hafta sonu hasılatı 100 milyon doları aşamamıştı.

‘Ters Yüz 2’ye dünyadan da ilgi büyük

‘Ters Yüz 2’ sadece ABD’de değil tüm dünyada ilgi gördü. Şu ana kadar filmin dünya hasılatı 334 milyon dolar. Şimdiden tüm dünyada bu yılın en çok izlenen beşinci filmi olan yapımın 711 milyon dolarla bu yılın en çok izlenen filmi ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’yi tahtından etmesi bekleniyor.

2015 yılında vizyona giren ‘Ters Yüz’ filmi ABD’de 356 milyon dolar, tüm dünyada ise 858 milyon dolar hasılat elde etmişti.

‘Ters Yüz 2’de Riley’nin Neşe liderliğindeki duygu dünyasına yeni duygular dahil oluyor:  Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç. Çünkü Riley artık bir ergen. Yeni duygular önceki duyguları bastırıp Riley’i kontrol altına almaya çalışıyor.

Ergenlik geldi çattı duygular dünyası karıştıErgenlik geldi çattı duygular dünyası karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.