BBC Orkestrası şefi Andrew Davis 80 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en iyi orkestralarıyla çalışan İngiliz şef Sir Andrew Davis 80 yaşında hayatını kaybetti. Davis BBC Senfoni Orkestrası'nı en uzun süre yöneten şeflerden biriydi. Davis'e 1999'da Sir ünvanı verilmişti.

Kültür Sanat 23 Nisan 2024
Andrew Davis 80 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyanın en iyi orkestralarıyla çalışan İngiliz şef Sir Andrew Davis 80 yaşında hayatını kaybetti. Davis uzun süredir lösemi tedavisi görüyordu. Davis BBC Senfoni Orkestrası’nın  uzun süre görev alan baş şeflerinden biriydi.

Davis 1944’te İngiltere’nin Hertfordshire şehrinde dünyaya geldi. Kraliyet Müzik Koleji ve Cambridge’deki King’s College’da okudu. Daha sonra şeflik yapmaya başladı ve çağdaştan baroka geniş bir repertuar yelpazesinde çalıştı.

Toronto Senfoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası ve Chicago Lyric Operası gibi dünyanın önde gelen orkestralarını yönetti. 1997’de Prenses Diana’nın ölümünden iki hafta sonra anısına verilen konserlerin de başında o vardı. Davis 1999’da Yeni Yıl Onur Listesi’nde şövalye ilan edildi. 2000 yılında BBC’den emekli oldu ve daha sonra Chicago Lyric Opera’da müzik yönetmenliği görevini üstlenmek için eşiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı.

BBC Senfoni Orkestrası’nın şimdiki baş şefi Sakari Oramo ölümünün ardından bir paylaşım yaptı: “Sir Andrew Davis müzik için ve özellikle de BBC orkestrası için yıllar boyunca her şeyi yaptı. Her zaman büyük bir saygı ve hayranlıkla hatırlanacak.

Kraliyet Operası da Davis’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayımladı: “Şef Sir Andrew Davis’in ölümünü üzüntüyle öğrendik. Elli yılı aşkın süredir kariyeriyle BBC Senfoni Orkestrası başta olmak üzere dünyanın en seçkin opera ve senfonik kurumlarının sanatsal lideriydi.”

Davis cumartesi günü Chicago’da hayatını kaybetti.

Grammy ödüllü American Idol şarkıcısı Mandisa 47 yaşında hayatını kaybettiGrammy ödüllü American Idol şarkıcısı Mandisa 47 yaşında hayatını kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler