Belçika’nın gururu Hooverphonic İstanbul’a geliyor

Hooverphonic yeniden İstanbul'da. Belçika'nın belki de en ünlü topluluğu olan grup, çok sevildiği Türkiye'ye geliyor. 14 Temmuz akşamı Maximum Uniq Açıkhava'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak olan topluluk, özlenen kadrosuyla performanslarını sergileyecek.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Hooverphonic geçen yıl İstanbul'da senfonik bir performansa imza atmıştı.

Hooverphonic yazın bereketini artırıyor. Belçikalı ünlü topluluk yeniden İstanbul’da. İstanbul’da daha önce de konserler veren ve büyük beğeni toplayan grup, 14 Temmuz akşamı Maximum Uniq Açıkhava’da sevenleriyle buluşuyor. Kurulduğu 1996 yılından bu yana trip hop’u, pop ve çok sesli elementlerle sentezleyen Belçikalı grup aradan geçen çeyrek asırdan uzun sürede geniş bir dinleyici kitlesi kazanmayı başardı.

Hooverphonic çok sayıda hit parçaya imza attı

Hooverphonic,  25 yılı aşan kariyeri boyunca ‘2Wicky’, “Eden”, ‘Mad About You’, ‘Anger Never Dies’, ‘Amalfi’, ‘Badaboum’ ve ‘Romantic’ gibi çok sevilen hit parçalara imza attı. Grup son olarak mayıs ayında ‘Por Favor’ adlı teklilerini yayınladı.Belçika’nın puslu havasınından beslense topluluk, uzun sayılabilecek bir aranın ardından yeniden Geike Arnaert’in ikonik sesiyle gücüne güç kattı. Geike, Arnaert 2020’den beri grupla birlikte sahneye çıkıyor. Belçikalı topluluk kariyeri boyunca alışılmışın ve konfor alanının dışına çıkmayı hep sevdi. İki kurucu üyesi söz yazarı Alex Callier ve gitarist Raymond Geerts ilk günden itibaren grubun bel kemiği konumunda.

Epifoni ve Kod Müzik organizasyonu ile İstanbul’a gelecek olan Hooverphonic pop klasiğine dönüşen şarkılarını seslendirecek. Konserin biletlerine passo.com.tr‘den ulaşmak mümkün. Geçen yıl Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda senfoni orkestrasıyla sahneyi paylaşan topluluk, bu kez daha sade ve köklerine daha bağlı bir konseptle sahnede olacak.

2020’de ülkesini Eurovision’da temsil etmeye hazırlanan Hooverphonic tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle bunu gerçekleştirememişti. Zira o yıl Eurovision, tarihinde ilk kez iptal edilmişti. Grup, bir yıllık bekleyişin ardından 2021’de gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil etti ve 287 puanla 7. oldu.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.