Bergen filmine dava açan Halis Serbest’e mahkemeden ret

Şarkıcı Bergen'i 30 yaşındayken altı kurşunla öldüren Halis Serbest, kişilik haklarına saldırdığı iddiasıyla 'Bergen' filmi yapımcılarına tazminat davası açmıştı. Mahkeme, Serbest'in itirazını reddetti.

Kültür Sanat 23 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bergen filminde, şarkıcıyı Farah zeynep Abdullah canlandırmıştı.

Bergen’in acı dolu hayat hikâyesi, 2022’de sinemaya taşınmıştı. Başrolünde Farah Zeynep Abdullah’ın yer aldığı M. Caner alber ve Mehmet Binay imzalı film, sinemada büyük ilgi görmüştü. 14 Ağustos 1989’da Halis Serbest tarafından altı kurşunla öldürülen şarkıcının hayatını konu edinen filmin gösterime girmesinden sonra yaşadığı acılar bir kez daha hatırlanmıştı.

‘Filmde beni öcü olarak gösterdiler’ demişti

Hayattayken kezzap atıp gözünü kör ettiği Bergen’i sonrasında da öldüren Halis Serbest, filmde kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle yapmcı Orchestra Content’e karşı tazminat davası açmıştı. Tazminat olarak da 300 bin lira talep eden Serbest, “Bu filmde beni öcü olarak gösterdiler. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor” demişti.

Adana Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Orchestra Content’in avukatı Hande Fırat, ‘Bergen’ filminde kamuya mal olmuş bir sanatçının hem sanatının hem de yaşadıklarının konu edildiğini ifade etti. Filmde, davacı Halis Serbest’in ismine yer verilmediğini belirten avukat Fırat, bu nedenle haksız ve mesnetsiz olduğunu söyledi ve davanın reddini talep etti. Kozan’da görülen davanın karar duruşmasında bilirkişi raporlarını inceleyen mahkeme, 1989 yılında Bergen’i öldüren Halis Serbest’in kişilik haklarına saldırı olmadığına hükmetti. Serbest’in avukatı, kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladı.

Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrolleri paylaştığı Bergen’in çekimleri İstanbul, Ankara ve Mersin’de gerçekleşmişti. Yapımcılığını Orchestra Content’in yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un kaleme almıştı.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.