Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Ödülü için başvurular başlıyor

Kadın yazarların ilkgençlik edebiyatı türündeki üretimlerini desteklemeyi ve edebiyatta fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı hedefleyen Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü için başvurular 1 Mart'ta başlıyor.

Kültür Sanat 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Kadın yazarın eser üretmesine imkân tanımayı ve ilkgençlik edebiyatı türünün bilinirliğinin artırılmasını amaçlayan ödüle başvurular başlıyor. İlkgençlik alanında eser üreten kadın yazarları desteklemek amacıyla Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından hayata geçirilen Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı Ödülü için 1 Mart – 16 Nisan tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Beyhan Eczacıbaşı İlkgençlik Edebiyatı Yılın Kadın Yazarı ödül töreni ise eylül ayında.

Jüri başkanı Jale Parla

Tüm kadın yazarların yaş sınırı olmaksızın katılabileceği ödülün seçici kurul başkanı Prof. Dr Jale Parla. Kurulun diğer üyeleri ise Prof. Dr. Nüket Esen, Prof. Dr. Sibel Irzık, Müge İplikçi ve Asuman Kafaoğlu-Büke. Programda birinci seçilen yazar 60 bin TL para ödülü kazanacak.

Başvurusu yapılan eserin ilk baskısının 2023 yılı içinde yapılmış ve ISBN numarası alınmış bir yayın olması gerekiyor. Ödül başvurusu yazar ya da yazarın onayıyla yayınevi tarafından beyhaneczacibasiedebiyatodulu.com sitesi üzerinden yapılabilecek.

Talat Sait Halman Çeviri Ödülü'nü, Regaip Minareci kazandıTalat Sait Halman Çeviri Ödülü’nü, Regaip Minareci kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.