Beyonce’nin rekorlar kıran dünya turu film oluyor

Beyonce'nin yedi yıl aradan sonra çıktığı 'Rönesans' dünya turu bitti ama arşivlerde yer almaya hazırlanıyor. Şarkıcı konser kayıtlarından ve özel görüntülerden oluşan bir film için anlaşmaya varmak üzere. Tüm bilgiler gizli tutuluyor ancak 1 Aralık'ta izleyicilerle buluşacağı konuşuluyor.

Kültür Sanat 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Beyoncé 'Rönesans' albümünün turnesi kapsamında sahnelerdeydi. Fotoğraf: Instagram

Geriye dönüp bakıldığında 2023 yılı müzik dünyası için önemli turnelerin yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacak. Beyonce’nin ‘Rönesans’ı, Elton John’un veda busesi ‘Farewell Yellow Brick Road’ ve Taylor Swift’in ‘The Eras Tour’u ise bu senenin en önemli turneleri olarak hatırlanacak.

Özellikle Beyonce için… Zira şarkıcının yedi yıl aradan sonra çıktığı ilk dünya turu olması, Beyoncé’nin performansı, sahne kostümleri ve dansları, gözleri Beyoncé’ye çevirdi. Ancak bu turun, şarkıcı için özel bir yönü daha vardı. Beyonce’nin performansına eşlik eden dansçılar arasında 11 yaşındaki kızı Blu Ivy Carter da yer aldı. Hafızalara ve müzik tarihine çoktan yazılan bu turne şimdi de arşivlerle kayda tutulmaya hazırlanıyor. Beyonce’nin Rönesans turuna dayanan bir film için şarkıcı ve AMC Theatres’ın anlaşmak üzere olduğu açıklandı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Söz konusu Beyonce olduğunda herhangi bir projenin detaylarının son dakikaya kadar gizli tutulduğu bilinen bir gerçek. Bu proje için de aynı durum geçerli. Kesin olmamakla birlikte ‘Beyonce: Renaissance World Tour’ filmi, 1 Aralık’ta gösterime girebilir. ‘Rönesans’ 10 Mayıs’ta Stockholm’de başlamış, 27 Eylül’de New Orleans’ta sona ermişti.

Taylor Swift’ten de turne filmi geliyor

Beyonce’nin turne filminin haberi, bu yıl dünya turnesine çıkan bir başka isim Taylor Swift’in konser kayıtlarına dayanan ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ filminden hemen sonra geldi. Swift’in filmi, aralarında Türkiye’nin yer almadığı 100’den fazla ülkede 13 Ekim’de gösterime girecek.

Beyonce'nin tahtını kime bırakacağı belli: Kızı Blu Ivy Carter, gittikçe starlaşıyorBeyonce’nin tahtını kime bırakacağı belli: Kızı Blu Ivy Carter, gittikçe starlaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.