Bill Gates ile köklerine yolculuk: Gelecek yıl otobiyografisi geliyor

Microsoft’un kurucusu Bill Gates çocukluğundan Microsoft'un doğuşuna kadar olan zaman dilimini, 1975'e kadar uzanan hayat hikayesini anlattığı bir kitabı müjdeledi. Takvimlerde Şubat 2025 işaretlenebilir.

Kültür Sanat 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Gates kitapta çocukluğundan Microsoft'un doğuşuna kadar uzanan süreci anlatıyor.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates başarıları ve hayat öyküsüyle dünyanın en ilham verici isimlerinden biri. Şimdi hayat hikayesi daha geçiş kitlelere ulaşacak. Gates çocukluğundan Microsoft’un doğuşuna, 1975’e kadar uzanan zaman dilimindeki hayat hikayesini anlattığı bir kitap yayımlayacağını duyurdu.

Gates blogunda yayınladığı bir yazıyla ‘Source Code: My Beginnings/ Kaynak Kodu: Başlangıçlarım’ adlı kitabının çıkış tarihini duyurdu, içeriğine dair bilgiler paylaştı.  Bill Gates anılarında gençliğinde yaşadığı zorlukları, aile içi çatışmaları, kayıpları ve bunlarla nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. Ve elbette kendisini dünyanın en önemli insanlarından biri haline getiren Microsoft’u kurma sürecindeki deneyimlerini ve bu kararı alırkenki düşüncelerini de paylaşıyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

Kitap Gates’in hem özel yaşamına hem de kariyerine odaklanacak. Kitabın amacı Gates’in bugünkü kimliğine nasıl ulaştığına dair bir hikaye sunmak. Bu anlatı Gates’in çocukluk tutkularını ve erken yaşamını yansıtarak okurlar için yeni bir kapı açıyor. Bill Gates teknoloji ve iş dünyasıyla ilgili birçok makale, deneme ve kitap kaleme aldı. ‘Önümüzdeki Yol’, ‘Düşünce Hızında Çalışmak’, ‘Bill Gates : Yeni Dünyanın Mucidi’, ‘İklim Felaketini Nasıl Önleriz’, ‘Gelecek Pandemileri Nasıl Önleriz’ kitaplarının ardından Gates bu kez okuru kişisel yolculuğuna davet ediyor.

Gates’in İngiltere’deki yayıncısı Penguin Press kitabı “Çağımızın en etkili insanlarından birinin sıcak, bilge ve açıklayıcı bir otoportresi” olarak nitelendirdi. Gates 2014 yılında Microsoft’un başkanlığından istifa ettiğinden beri hayırsever çalışmalarıyla meşgul. Kendi macerasını anlattığı kitap ise İngiltere’de 4 Şubat 2025’te yayınlanacak. Türkiye’ye ne zaman ulaşacak, bekleyip göreceğiz.

Murat Özyaşar'ın son zamanlarda okuyup etkilendiği 7 kitapMurat Özyaşar’ın son zamanlarda okuyup etkilendiği 7 kitap

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.