Bir aşk, bir kaza: Romeo ve Juliet balkondan düştü

Budapeşte Ulusal Tiyatrosu'nda geçen cuma akşamı sahnelenen 'Romeo ve Juliet' oyununun ikinci perdesinde iki tiyatrocu dekordan düşerek ciddi derecede yaralandı. Oyuncular hastanede tedavi altına alınırken tiyatro müdürünün istifası Kültür Bakanı tarafından kabul edilmedi.

Kültür Sanat 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Dünyanın en sevilen tiyatro klasiklerinden ‘Romeo ve Juliet’ bir kaza haberiyle gündemde. Budapeşte Ulusal Tiyatrosu’ndaki temsilde Shakespeare’in ölümsüz eserinde başrolde yer alan oyuncular, gösteri için kurulan balkon dekorundan düştü. Cuma günü performans esnasında meydana gelen kazada Juliet’i  canlandıran Júlia Szász ve babası Capulet’yi canlandıran Otto Lajos Horváth ciddi derecede yaralandı. Her iki oyuncu da hastanede yoğun bakıma kaldırıldı. Kaza sonrası, tiyatro müdürü Attila Vidnyánszky istifa etmeyi teklif etti ancak Macaristan Kültür Bakanı János Csák bu teklifi reddetti.

Romeo ve Juliet yarım kaldı

Budapeşte’deki gösterinin ikinci perdesi sırasında yüksek bir platformdan sahnenin arkasına düşen ikiliye sağlık görevlileri müdahale etti. Daha sonra her ikisi de ameliyat edildi. Olay sonrası da bir soruşturma başlatıldı.  Soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Attila Vidnyánszky 10 yıldır Ulusal Tiyatro’nun müdürü olarak görev yapıyor. Kendisi aynı zamanda Başbakan Viktor Orban’a da yakın isimlerden biri. Normal şartlarda görevinden bu yıl ayrılması gereken Vidnyánszky’nin görevi beş yıl daha uzatılmıştı.

Macar Kültür Bakanı János Csák, hastanede tedavisi süren oyuncuları tiyatro müdürü Attila Vidnyánszky ile birlikte ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada sanatçıların iyileşme sürecinde olduğunu söyledi. Dekordan düşün yaralanan Júlia Szász’ın bu ay içinde Ulusal Tiyatro’nun iki farklı oyununda daha rol alması planlanıyordu. Szász kariyeri boyunca çok sayıda yüksek profilli Macar film yapımında da rol aldı. Hastanede tedavi gören diğer oyuncu olan Otto LajosHorváth ise ilk kez 2000’li yılların başında aktör olarak başarı kazandı ve Macar filmleri ve televizyon şovlarındaki performansıyla tanınıyor.

Ulusal Müze Müdürü 2021'de evet dediği yasa yüzünden işinden kovulduUlusal Müze Müdürü 2021’de evet dediği yasa yüzünden işinden kovuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.