Bir dönüş haberi daha: ‘Alacakaranlık’ dizi oluyor

‘Harry Potter’, ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Game of Thrones’ evrenlerine dönüş haberlerinin ardından bir haber de romantik vampir hikayesi ‘Alacakaranlık’ serisinden geldi. Stephenie Meyer’ın kitap serisi, filmlerin ardından bu kez televizyon dizisi olarak dönmeye hazırlanıyor.

Kültür Sanat 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
‘Alacakaranlık/Twilight’ serisi olarak bilinen seri beş filmden oluşuyordu.

En popüler vampir hikayesi geri dönüyor. Stephenie Meyer’ın çoksatan ünlü vampir serisi ‘Alacakaranlık/Twilight’ serisi, sinema filmlerinin ardından televizyon dizisi olarak ekranlara gelmeye hazırlanıyor. 

Hollywood Reporter’e göre Lionsgate Television, dizi için ön geliştirme aşamasına geçmiş durumda. Dizinin hangi kanalda veya dijital platformda yayınlanacağı, yazar ekibi ve oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı. Sadece Wyck Godfrey ve Erik Feig’in yönetici yapımcılar olarak projede yer alacağı biliniyor.

Serinin başrollerinde Robert Pattinson ve Kristen Stewart yer alıyordu.

Yazar Meyer da projede yer alabilir

Öten yandan kitapların yazarı Meyer’ın projenin bir parçası olup olmayacağı da henüz belli değil. Ancak hayranlar uyarlamanın özgün ruhunun koruması için Meyer’ın da işin içinde olmasını bekliyor. 

‘Alacakaranlık/Twilight’ serisi olarak bilinen seri beş filmden oluşuyordu. Robert Pattinson, Kristen Stewart ve Taylor Lautner’ın başrollerinde yer aldığı seri, dünya çapında toplam 3.4 milyar dolar hasılat elde etti. Böylece HBO Max’in geçtiğimiz günlerde dönüş bileti verdiği ‘Harry Potter’, Amazon’un ‘Yüzüklerin Efendisi’ çalışmaları ve ‘Game of Thrones’ evreninin yeni hikayeleriyle birlikte sevilen bir evrene daha geri dönülüyor.  Hollywood yeni hikayeler ve evrenler yaratmak yerine hali hazırda başarı elde etmiş yapımları döndürmek dışında yeni bir adım atacak mı bilinmez.

Resmi açıklama yapıldı: Harry Potter dizi oluyor ve 10 yıllık macera başlıyorResmi açıklama yapıldı: Harry Potter dizi oluyor ve 10 yıllık macera başlıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.