Bir görevlendirme de Birol Güven’e: O artık Sinema Genel Müdürü

Yapımcı ve senarist Birol Güven, dün Resmi Gazete'de duyurulan atamalara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak görevlendirildi. 

Kültür Sanat 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni yapılanmasında yapımcı ve senarist Birol Güven’e de görev düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu.

Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Tan Sağtürk’ün Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atanmasından sonra Birol Güven’e verilen yeni görev, bakanlığın alandan gelenin genel müdür olması anlayışıyla yaptığı yapılanmanın bir parçası.

‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin senaristi olarak tanınan Birol Güven, ‘Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım’, ‘Dersimiz: Atatürk’, ‘Mandıra Filozofu’, ‘Mandıra Filozofu İstanbul’ gibi filmlerin de yapımcısı aynı zamanda. Birçok meslek birliğinde yöneticilik de yapan Güven daha çok anaakım sinemaya yakın duran bir isim.

Güven bir söyleşisinde özgeçmişini şöyle anlatıyor: “1 Mayıs 1964 yılında Darıca Kocaeli’nde doğan, Hacettepe Üniversitesi  Eğitim Fakültesi  Dilbilim Bölümü’nden mezun, kısa bir süre öğretmenlik yapan, ardından turizm sektöründe tur operatörü olarak çalışan, hikaye yazma hobisini 1997 yılında profesyonelliğe taşıyan biriyim. MinT Motion Picture adlı şirketi kurarak senaryo ekibimizle birlikte 2000’den fazla bölümlük 50 TV projesine imza attık. ‘Çocuklar Duymasın’ ile Türkiye’de tekrar bölümleri bile reyting birincisi olduk.”

Devlet Opera ve Balesi Tan Sağtürk'e emanetDevlet Opera ve Balesi Tan Sağtürk’e emanet

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.