Bir istikrar abidesi: Afyonkarahisar Caz Festivali 23. yaşını kutluyor

Afyonkarahisar Caz Festivali 23. kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 1 Haziran'da Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho konseriyle başlayacak olan festival altı gün boyunca yurtiçi ve yurtdışından müzisyenleri ağırlayacak.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Festivalin açılışını Gabriela Vermelho gerçekleştirecek.

Afyonkarahisar 23 yıldır istikrarlı bir biçimde caz sahnesinden önemli isimleri kentte ağırlıyor. Devamlılığı sağlamanın, bir şeyi başlatmak kadar önemli olduğunu düşünecek olursak festivalin de değeri daha fazla anlaşılabilir. 1-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da isimlere ev sahipliği yapacak. Kesintisiz bir biçimde yıllardır devam eden Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin bir nevi kardeşi olan caz festival NG Afyon’da.

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali açılışını Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho ile yapacak. Ritim ve gitar doğaçlamalarıyla dikkat çeken The Bladderstones, gönülden müziğe adamış üyelerden oluşan Çek topluluk Maraca festivalin dikkat çeken müzisyenleri arasında yer alıyor.. Luxus ve Alper Bakıner de etkinlik dizisinde yerli sahnesinin ön plana çıkan isimleri.

6 Haziran’a kadar devam edecek olan festivalin NG Afyon’daki konserleri kadar söyleşileri de dikkat çekiyor. Hüsamettin Koçan, Yalvaç Ural, Adnan Özyalçıner, Yusuf Taktak ve Piyale Madra okul söyleşileriyle Afyonkarahisar’da olacak.

51. İstanbul Müzik Festivali'nde 12 eser prömiyer yapacak51. İstanbul Müzik Festivali’nde 12 eser prömiyer yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.