Bir müjdeli haber daha: Yıldız soprano Emma Shapplin geliyor

Fransız soprano Emma Shapplin yıllar sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Geçen yıl Bodrum'da müzikseverlerle buluşan Shapplin beş senelik bir aranın ardından yeniden İstanbul'da. Müzisyen 19 Şubat'ta Zorlu PSM'de konser verecek.

Kültür Sanat 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Emma Shapplin son olarak 2019 yılında İstanbul'da konser vermişti.

Emma Shapplin yıllar sonra yeniden İstanbul’a geliyor. 2024 yılındaki büyük konserlere bir yenisi eklendi. Fransız soprano 19 Şubat 2024 tarihinde İstanbul’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde arya ve şarkılarını seslendirecek. Kariyeri boyunca dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ulaşan Fransız soprano eklektik müzik tarzı ve benzersiz vokal yeteneğiyle tanınıyor.

Klasik müziği modern elementlerle birleştiren Emma Shapplin kendine özgü vokal tarzıyla klasik müzik, pop ve gotik unsurları da müziğine katıyor. 1997 yılında yayınlanan ilk albümü ‘Carmine Meo’ ile uluslararası alanda da dikkat çeken Fransız soprano sahne enerjisiyle de performanslarına renk katıyor.

Seslendirdiği ‘Spente le Stelle’ büyük beğeni toplayan Emma Shapplin’in şarkısı Türkiye’de de Ajda Pekkan ve Ferhat Göçer tarafından yeniden yorumlanmıştı. İstanbul’da daha önce verdiği konserlerde sahneyi Hüsnü Şenlendirici ile paylaşan müzisyen son olarak 2020 yılında ‘Venere’ adlı albümünü yayınlamıştı.

Metropolitan'ın 'istenmeyen' sopranosu Anna Netrebko İstanbul'a geliyorMetropolitan’ın ‘istenmeyen’ sopranosu Anna Netrebko İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.