Bir Türkan Saylan destanı: Beni Özletmeyin

Cumhuriyet tarihinin en önemli değerlerinden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın hayatı Betül Şükür imzalı 'Beni Özletmeyin -Türkan Saylan Destanı'yla ele alınıyor.

Kültür Sanat 23 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Betül Şükür, Türkan Saylan’ın çocukluğundan son gününe dek tüm hayatını ele alıyor.

Hayatını çağdaş yaşamı destekleme yoluna adamış, Türkiye’de cüzzam hastalığının kaderini değiştirmiş, binlerce kız çocuğunun kaderine dokunmuş bir hekim, akademisyen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan.

Cumhuriyet tarihinin en önemli değerlerinden Saylan’ın hayatı bugüne kadar kitaplara konu oldu, beyazperdeye uyarlandı, televizyon ekranlarına geldi, tiyatroda sahnelendi. Saylan’ın nehir söyleşileri, çocukluk anıları da kitaplaştırılmıştı.

Bu kez Saylan’ın hayatını ele alan kapsamlı bir biyografi kitabı okurla buluşuyor. Betül Şükür’ün kaleme aldığı ‘Beni Özletmeyin -Türkan Saylan Destanı’ Saylan’ı çocukluk günlerinden hayatının son gününe dek ele alıyor. Kapsamlı bir biyografi olan kitap Türkan Saylan’ın kadın olarak yaşadığı zorlukları, kararlılığını, ülkesine, mesleğine duyduğu aşkı, çalışkanlığını ve fedakarlığını her bir detayıyla anlatıyor.

‘Beni Özletmeyin Türkan Saylan Destanı’ adlı kitap Masa Kitap tarafından yayımlandı.

Türkan Saylan hayatta olsaydı bugüne nasıl bir mektup bırakırdı?

Masa Kitap’ın biyografi serisinin ilk eseri olan kitap Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına ithaf edilmiş. ”Beni Özletmeyin Türkan Saylan Destanı’nda Saylan’ın hayatını kaybetmeden hemen önce yazdığı ‘Toplum Mektupları’ndan derlenen mektuplar da yer alıyor. Ayrıca kitapta Türkan Saylan’ın dilinden yapay zekâya yazdırılmış güncel bir mektup da var.

611 kitaplık Tavsiye Kitap Listesi tartışma yarattı: Yazar ve Yayıncılar Birliği'nden itiraz var611 kitaplık Tavsiye Kitap Listesi tartışma yarattı: Yazar ve Yayıncılar Birliği’nden itiraz var

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.