Bradley Cooper parlıyor: Maestro filminde altı yıla bedel sahne

Bradley Cooper'ın 'Maestro'daki performansı gündemde. Şef Leonard Bernstein'ı canlandıran oyuncunun, filmde orkestrayı yönettiği sahne, büyük beğeni topluyor. Sosyal medyada gerçek konserle Cooper'ın canlandırdığı sahnedeki benzerlik dikkat çekti.

Kültür Sanat 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yılın merakla beklenen filmlerinden ‘Maestro’, Netflix’te yayınlandı. Çarşamba günü platformda yerini alan filmde Bradley Cooper hem yönetmen hem başrol oyuncusu olarak karşımızda. 20. yüzyılın en büyük orkestra şeflerinden Leonard Bernstein’in hayat hikâyesine odaklanan film daha yayınlanmadan gündemde kendisine yer bulmayı başarmıştı.

Altın Küre adaylıklarının yanı sıra Oscar’ın da favorilerinden olan filmin hazırlık aşaması büyük bir çabanın ürünü. Daha önce pek çok kez Oscar için farklı dallarda aday olan Bradley Cooper, film içn tam altı yıl boyunca son dönemin popüler orkestra şeflerinden Yannick Nézet-Séguin’den de ders almıştı. Film yayınlandıktan sonra gelen tepkiler, eğitimin epey faydalı olduğunu da gözler önüne serdi. Sosyal medyada paylaşılan videolar da bunun en iyi örneği.

Bradley Cooper performansıyla gündemde

Bradley Cooper’ın Leonard Bernstein, performansını paylaşan sosyal medya hesaplarından biri de Carnegie Hall’a ait. Sadece New York’un değil, tüm klasik müzik dünyasının en önemli konser salonlarından biri olan Carnegie Hall, filmin en ikonik sahnesi olan Ely Katedrali’ndeki Mahler performansını sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Carnegie Hall (@carnegiehall)’in paylaştığı bir gönderi

Leonard Bernstein rolüyle büyük beğeni toplayan Bradley Cooper’ın yine aynı sahnesi bir başka paylaşımla daha, bu kez farklı açıdan paylaşıldı. Yönetmen Nico Sato’nun Instagram hesabından yaptığı paylaşım Bradley Cooper’ın oyunculuğunu gözler önüne seriyor. Bakalım Bradley Cooper’ın bu performansı Oscar ile taçlanacak mı?

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nico Sato (@nicolasmsato)’in paylaştığı bir gönderi

Yeni Dünya'nın maestrosu Leonard BernsteinYeni Dünya’nın maestrosu Leonard Bernstein

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.