Brendan Fraser Oscar kazandıktan sonra çok daha seçici

Brendan Fraser, kendisine 2023'te Oscar ödülü kazandıran 'Balina' filmindeki performansıyla 14 yıllık sessizliğini bozmuştu. Oyuncu, gelecek projeleri için de hiç aceleci değil, yeni rolleri için seçici davrandığını söylüyor.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fraser, Martin Scorsese'nin suç draması 'Killers of the Flower Moon' filminin de kadrosunda.

Brendan Fraser, 2023 Oscar Ödülleri’nde ‘Balina/The Whale’ filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı. Darren Aronofsky imzalı film, Fraser’in uzun süreli sessizliğini bitiren ilk büyük geri dönüşü olması nedeniyle önemliydi.

90’lı yılların popüler oyuncusu, 2008 yılında gözden kaybolarak kariyerine ara vermişti. Sonradan yaptığı açıklamalarla, bu dönemde sağlık sorunları yaşadığını, annesini kaybettiğini, evliliğini bitirdiğini ve Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin eski başkanlarından Philip Berk’in cinsel tacizine uğradığını açıkladı. Fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşayan oyuncu, dönüşünü  bir de Oscar ile taçlandırınca kariyerini yeniden hızlandırması bekleniyordu.

Ancak görünen o ki Fraser o kadar da aceleci değil. Oyuncu, gelecek planlarının da sorulduğu bir röportajda halihazırda bir projesi olmadığını, gerçekten çok seçici davrandığını söyledi. Fraser  Hollywood Yazarlar Birliği’nin grevine destek vermeyi de ihmal etmedi: “Uzun bir yaz olacak. Belki benim de pankart taşımam gerekebilir.”

Bir Rönesans ustasıyla çalışmak gibi

54 yaşındaki Fraser,  76. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyeri yapacak  Martin Scorsese imzalı ‘Killers of the Flower Moon’da rol alacak. Oyuncu, Leonardo DiCaprio ve Robert DeNiro’nun başrolünde yer aldığı filmde, küçük bir rolü olduğunu söylüyor ve filmi izlemeyi sabırsızlıkla beklediğini itiraf ediyor.

Küçük rolüne rağmen Scorsese ile çalışmanın keyfini çıkardığını da “Bir Rönesans ustasının stüdyosunda olmanın nasıl bir şey olduğunu hayallerimdeki gibi yaşadım” diyerek anlatıyor.

Cannes Film Festivali tartışmaları takmıyorCannes Film Festivali tartışmaları takmıyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.