Bu galerinin duvarları halka açık

Edinburgh'daki bir galeri bu kez kapılarını değil, duvarlarını halka açıyor. 19 Nisan'dan 30 Haziran'a kadar sürecek uygulamada ziyaretçiler kendi eserlerini istedikleri gibi galeri duvarlarında sergileyebilecek.

Kültür Sanat 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Edinburgh Printmakers'daki galeri.

Bir sergiye gittiğinizde esas işleyiş bellidir. Bir sanatçının eserlerini görür, çalışmaları hakkında bilgi edinirsiniz. Edinburgh’daki bir galeri bu durumu değiştiriyor. Edinburgh Printmakers adlı galeri yeni sergisinde ziyaretçileri eserlerini sergilemeye davet ediyor.

Uygulama 19 Nisan’dan 30 Haziran’a kadar sürecek ve “gerçek zamanlı, yüz yüze etkileşimli bir deneyim” sağlamak amaçlanıyor. Galeri resim, baskı, çizim, tekstil parçaları, heykel ve performans sanatı dahil çeşitli formatlardaki sanatsal çalışmaları kabul edecek. Galeriden bir yetkili katılım koşullarını şöyle açıkladı: “Kurallar basit: herkes kendi eserini, istediği şekilde sergileyebilir.”

Ancak bir başka kural daha var. Eserini sergilemek için getiren biri halihazırda sergilenen bir eserin yerini değiştirebilir ya da başka bir yere götürebilir. Projenin amacı halkın galeriyle olan ilişkisini samimi bir düzeye getirmek.

Galeri daha önce Eduardo Paolozzi, Sam Ainsley, John Byrne, Victoria Crowe, Alasdair Gray, Rachel MacLean, John Bellany ve Alberta Whittle gibi sanatçıların çalışmalarını sergilemişti.

Sergi turu: Geçmişin izinde geleceğin peşindeSergi turu: Geçmişin izinde geleceğin peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.