Casusların evlilik hayatı, karanlığın sevimli hali!

Pek merak edilen 'Bay ve Bayan Smith' Amazon Prime'da yayında. Çocuk dünyasının namlı kitabından uyarlanan 'Orion ve Karanlık' Netflix'te sizleri bekliyor. BluTv'de 'Sokağın Çocukları' final sezonuyla karşınızda...

Kültür Sanat 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CASUSLAR DA SEVER!

BAY VE BAYAN SMITH / Mr. & Mrs. Smith

‘Bay ve Bayan Smith’ denince çoğumuzun aklına başrollerinde Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin yer aldığı 2005 tarihli aksiyon filmi gelir. Oysa orijinal ‘Bay ve Bayan Smith’, 1996 yılında CBS’te yayımlanan başrollerini Scott Bakula ve Maria Bello’nun paylaştığı, Amerikan suç dramasıdır.

96 yapımı dizide Bay ve Bayan Smith, bir istihbarat örgütü tarafından işe alınan ve evli bir çift gibi davranan iki ajandır ve her bölümde başka bir görevi yerine getirirler. Pitt ve Jolie’nin filminde ise Smith’ler rakip istihbarat örgütleriyle çalışırlar ve nihayetinde onlara birbirlerini öldürme görevi verilir.

Amazon Prime, meşhur Smith ailesini yeniden bir araya getirmeye karar verdi ve yine ‘Bay ve Bayan Smith’ adıyla yeni bir diziyi daha hayata geçirdi. Dizinin başrol oyuncuları Donald Glover ve Francesca Sloane.

96’daki dizinin izininden gidiyor

‘Bay ve Bayan Smith’, selefi olan 96 yapımı CBS dizisinin izinden gidiyor. John ve Jane takma isimli iki kiralık katil bir casusluk ajansı tarafından işe alınırlar, onlar da kendilerine verilen görevi yerine getirirken karı koca taklidi yaparlar. Smithler ‘yüksek risk’ içeren görev seviyesinde çalışmaktadır, hayatları sürekli tehlike altındadır ve onlar gibi çalışan daha pek çok Smith ailesi olduğunu da öğreniriz.

Diziden, CSI serileri misali her bölüm yüksek aksiyonlu yeni bir macera bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler çünkü Bay ve Bayan Smith onlara verilen görevlerden çok Jane ve John’un ilişkisine odaklanıyor. Aynı evde yaşayan ve evli numarası yapan çift kısa sürede birbirlerine aşık oluyor, ikili birbirlerini tanıdıkça biz de seyirci olarak onları tanıyor ve sempati duymaya başlıyoruz.

Dolayısıyla müthiş tehlikeli işlerinde başlarına bir şey gelmemesini ve daha da önemlisi çalıştıkları örgütlerin onları öldürmemesini istiyoruz. Evet böyle bir risk de var; üç tane görevde başarısız olurlarsa eğer örgüt büyük ihtimalle onlardan ‘kurtuluyor’.

‘Bay ve Bayan Smith’, komik, hızlı, heyecanlı ve izleyiciyi ilişkiler ve evliliğin dinamiği üzerine düşünmeye yönlendiren yer yer derinlikli bir dizi.

📌 ‘Alias’, ‘Chuck ve Barry’ gibi dizileri sevdiyseniz ‘Bay ve Bayan Smith’i beğenebilirsiniz.

MERHABA BEN KARANLIK!

ORION VE KARANLIK / Orion and the Dark

Çocuklarım artık çizgi film çağını çoktan geride bırakmış olsa da üç çocuk büyütmüş bir anne olarak çocuklarla beraber izlenebilecek kaliteli çizgi filmler bulabilmenin tüm aile için ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyorum. Netflix’in ‘Orion ve Karanlık’ını da arkadaşım Ayşe tavsiye etti, oğlu Deniz ile beraber izlediklerini ve çok sevdiklerini söyledi ben de hemen oturup bu güzel animasyonu bir solukta bitiriverdim.

‘Orion ve Karanlık’, Emma Yarlett’in aynı isimli çok satan resimli çocuk kitabından uyarlanmış. Kısa ama özlü bir kitaptır Yarlett’in eseri! Orion korkak bir çocuktur. Arılardan, patlayan balonlardan, sınıfındaki kızlardan ve köpeklerden korkar. Ama onu bunların hepsinden daha çok korkutan bir şey vardır. O da karanlıktır. Orion karanlıktan öyle korkar ki geceleri yatmaya gitmek onun için bir eziyet haline gelmiştir. Bir gece, hiç beklemediği bir anda odasına biri gelir. Bu misafir karanlığın ta kendisidir… Orion, Karanlık’la bir gece özel bir yolculuğa çıkar! Bu yolculuk onun bu korkusunu yenmesine vesile olur.

Senaryoyu Charlie Kaufman yazdı

Emma Yarlett’ın kitabını Netflix için ‘Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ın senaristi olan Oscarlı yazar ve yönetmen Charlie Kaufman senaryolaştırmış. Çizgi filmin yapımcısı da DreamWorks. ‘Orion ve Karanlık’ çocukluk korkuları gibi çok önemli bir konuyu işliyor Çocuklar ve ebeveynler bu sürükleyici animasyonu beraber izlediğinde korkular, endişeler ve bunlarla başa çıkabilme yöntemleri konusunda konuşabilme fırsatı da yakalayabilirler.

📌 ‘Turning Red’, ‘Monsters Inc.’ ve ‘Inside Out’ gibi animasyonları sevdiyseniz eğer ‘Orion ve Karanlığı’ da beğenebilirsiniz.

SOKAKTAN AL HABERİ

SOKAĞIN ÇOCUKLARI

Kadri Beran Taşkın ve Felat Atan’ın yönettiği ve 6 Şubat 2020 tarihinde BluTV’de yayımlanmaya başlayan Türk yapımı dram, aksiyon, polisiye ve suç türündeki internet dizisi ‘Sokağın Çocukları’  yedinci  ve final sezonuyla perşembe günleri BluTv’de yayımlanmaya başladı.

Dizi, Adana’da, kanun ve adaletin yeterli olmadığı hayatta kendi adaletlerini sağlayan sokak çocuklarının hikâyesini anlatıyor. ‘Sokağın Çocukları’, seyirci tarafından çok beğenilen ‘Sıfır Bir’in yaratıcı ekibi tarafından hayata geçirildi.

Adana’nın Hürriyet Mahallesi’nde geçen ve suçun kol gezdiği sokaklarda kendi adaletini arayan, yeraltı kültürüyle beslenen karakterlerin hayat mücadelesini anlatan ‘Sıfır Bir dizisi YouTube dizisi olarak yola çıkmış daha sonra BluTV’ye geçmiş ve bir sinema filmi de çekilmişti.

‘Sıfır Bir’in yönetmeni Kadri Beran Taşkın’ın sonraki projesi olan ‘Sokağın Çocukları’ da kısa sürede kendi izleyici kitlesini yarattı ve tam altı sezon boyunca ilgiyle seyredildi. Dizinin son sezonu da BluTv’de gösterime girmişken bu son derece gerçekçi sokak dizisinin tüm bölümlerini BluTv’de izleyebilirsiniz.

Platformlarda bu hafta: Escobar'ın kabusu, Hong Kong'un gurbetçileriPlatformlarda bu hafta: Escobar’ın kabusu, Hong Kong’un gurbetçileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.