Muhafazakar iptal kültürünün son kurbanı Cemal Toktaş: Hastaneden mahkemeye gitti

Sosyal medya hesabında yayınladığı bir videoda 'Sübhaneke' duasıyla dalga geçtiği iddiasıyla hedef gösterildikten sonra TRT dizisi kadrosundan çıkarılan Cemal Toktaş, tedavi gördüğü hastaneye polislerin geldiğini, hastaneden mahkemeye gitmek zorunda kaldığını açıkladı.

Kültür Sanat 27 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Toktaş, daha önce TRT dizilerinden 'Uyanış Selçuklu' ve TRT'nin dijital platformu Tabii'de yayınlanan ‘Hay Sultan’ dizisinde rol aldı.

TRT’de yayınlanan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, ve  TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanan ‘Hay Sultan’ dizilerinde rol alan Cemal Toktaş, sosyal medya hesabında paylaştığı bir videoda ‘Sübhaneke’ duasıyla dalga geçtiği iddia edilerek hedef gösterilmişti. 

‘Hastane çıkışı mahkemeye çıkarıldım’

Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Toktaş’ın hedef gösterilip işinden olması yeterli olmadı. Aynı dönemde zatürre nedeniyle hastanede tedavi gören oyuncu, hastaneye polislerin geldiğini açıkladı. Oyuncu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla yaşadıklarını anlattı:

“Beş gün zatürreden hastanede yattım. Hastane odasına polisler geldi Vatan Emniyet’ten. İşten kovulduğumu internetten öğrendim. Menajerime bana bilgi verildiği söylenmiş. Beni kimse aramadı, hastaneye çıkışı emniyete alındım. Sonra Anadolu Adliyesi, sonra mahkeme. Sonra adli kontrollü serbest. Her cuma imza atıyorum.” Bu arada Toktaş’ın Instagram hesabına şu an ulaşılamıyor.

Toktaş, kadrodan çıkarıldığını internetten öğrendiğini söylüyor.

Söz konusu videoda oyuncu ailesiyle birlikte çektiği videoda duayı bir tekerleme şeklinde okuyor; “Sübhaneke sümsüm teke annem keçi babam teke” ifadelerini kullanıyordu. Toktaş’ın videonun sonunda haç işareti yaptığı da görülüyor. 

Kadrodan çıkarıldı

Bu videonun ardından Twitter’da Toktaş’ın dini değerlerle alay ettiği, kendisine iş verilmemesi gerektiği gibi yorumlar yükseldi. Gelişmeler üzerine TRT ekranlarında yayınlanacak ‘Sadık Ahmet’ filminde rol alacak olan oyuncu, kadrodan çıkarıldı.

'Bikinili fotoğraf işinden etti' iddiasını ne sahiplenen var ne gerçeği anlatan‘Bikinili fotoğraf işinden etti’ iddiasını ne sahiplenen var ne gerçeği anlatan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.