Cher ve Ozzy Osbourne Hall of Fame’de

Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün 1983'te başlattığı ve ABD'de bir gelenek haline gelen Rock & Roll Hall of Fame'in onur listesine giren isimler açıklandı. Cher ve Ozzy Osbourne bu yılki listede adı yer alan efsaneler.

Kültür Sanat 25 Nisan 2024
Cher ve Ozzy Ozbourne bu yılki listede isimleri yer alan müzisyenler oldu.

Rock & Roll Hall of Fame’in yeni isimleri belli oldu. Atlantic Records’un sahibi, Ahmet Ertegün tarafından 1983 yılında Cleveland kentinde özellikle rock dünyasının efsanelerini onurlandırmak için kurulan müze, her yıl müziğe damgasını vuran isimlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Müzenin Amerikan kültüründe de özel bir yeri var. ABD’deki kuruma sanatçılar kurallar gereği ilk kayıtlarından tam 25 yıl sonra dahil edilebiliyor.

Nihayet Rock & Roll Hall of Fame

Geçen yıl Kate Bush, George Michael ve Missy Elliott gibi isimlerin dahil edildiği listeyee bu sene eklenen isimler Cher, Ozzy Osbouurne, Mary J Blige, Peter Frampton, A Tribe Called Quest ve Dave Matthews Band. Müzikte 60. yılını kutlayan Cher’in listeye dahil edilmesi eleştirmenler tarafından “nihayet” şeklinde yorumlandı. Bir dönemin en popüler yıldızlarından biri olarak kabul edilen 77 yaşındaki yıldızın yanı sıra ondan iki yaş küçük rock efsanesi de artık listede.

1979 yılına kadar Black Sabbath grubunun solistliğini üstlenen İngiliz rock efsanesi, topluluktan kovulduktan sonra kariyerine solo devam etti. Bugüne kadar 13 albüm yayınlayan ve bu albümlerinin her biri dünya genelinde en az iki milyon adet satan İngiliz müzisyenin Rock & Roll Hall of Fame listesine dahil edilmesi de geç kalınmış bir karar olarak değerlendirildi.

Peter Frampton da uzun süre beklemek zorunda kalan bir başka sanatçı. Frampton ‘Comes Alive!’ ile 1972 yılında ABD’de 1970’lerin en çok satan albümlerinden birine imza atmıştı. 74 yaşındaki müzisyen Rock & Roll Hall of Fame’in bir diğer üyesi oldu. ABD’li hiphop topluluğu A Tribe Called Quest, ilk albümlerinden 34 yıl sonra müzeye kabul edilirken, Mary J. Blige ise ilk albümünden 32 yıl sonra listeye dahil edildi.

Time açıkladı: 2024'ün En Etkili İsmi Dua LipaTime açıkladı: 2024’ün En Etkili İsmi Dua Lipa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.