Mahkeme Cher’in oğlu için istediği vesayeti vermedi

ABD mahkemesi Oscar ve Grammy ödüllü şarkıcı Cher'in madde bağımlısı olduğunu iddia ettiği Elijah Blue Allman’a geçici vasi tayin edilmesi isteğini reddetti. Mahkeme Cher'in iddialarının varsayımlara ve korkulara dayandığını düşünüyor.

Kültür Sanat 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Oscar ve Grammy ödüllü şarkıcı Cher 47 yaşındaki oğlu Elijah Blue Allman’ın madde bağımlısı olduğunu iddia ederek geçici vasilik başvurusu yapmıştı. Ancak ABD’deki mahkeme geçici vesayet talebini reddetti.

Kararın gerekçesi Allman’ın mali durumunu idare edebildiğini ve uyuşturucudan uzak  durduğunu kanıtlaması. Allman’a duruşmadan önce uyuşturucu testi yapıldığı da açıklandı. Cher duruşmaya online olarak katıldı. Duruşma boyunca mahkeme salonunda büyük ekranda göründü, ancak söz almadı. Öte yandan Cher’in avukatlarının duruşmada Allman’ın akıl sağlığıyla ilgili endişelerini bir kez daha dile getirdiği de ortaya çıktı.

Cher’in avukatları Allman’ın şu anki ayıklığının ve akıl sağlığının yanıltıcı olduğunu söylediler. Bipolar bozukluktan muzdarip ve yakın zamana kadar evsiz olduğunu ve büyük miktarlarda paraya sahip olmanın hayatını tehlikeye atabilecek ilaçlara erişimine yol açabileceğini öne sürdüler.

Ayrıca Allman’ın parası üzerinde doğrudan kontrol istemediklerini, mahkeme tarafından atanan bir yetkilinin mali durumunu yönetmesinin taleplerini karşılayacağını söylediler.

Mahkeme ikna olmadı

Los Angeles Yüksek Mahkemesi Hakimi Jessica A Uzcategui Allman’ın vesayet alınması gerektiğine ikna olmadığını “Şarkıcının ve hukuk ekibinin tartıştığı şeylerin çoğunun varsayımlara ve korkulara dayandığı sonucuna vardık” diyerek açıkladı. Ancak Mart ayındaki duruşmada karar değişebilir. Zira hakim o duruşmada daha geniş kapsamlı, uzun vadeli bir koruyuculuk görevini yeniden değerlendirecek.

Britney Spears'ın 'İçimdeki Kadın' kitabında neler var?Britney Spears’ın ‘İçimdeki Kadın’ kitabında neler var?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.