Coachella’da bir Türk DJ: Mahmut Orhan festivalde sahne alacak

Coachella programı açıklandı. Her yıl binlerce müzikseveri ABD'nin California'ya eyaletinde buluşturan festivalde bu yıl bir de Türk var. Festival programında yer alan Mahmut Orhan haberi "çocuklarıma anlatacağım bir hayalim" diye duyurdu.

Kültür Sanat 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mahmut Orhan'ın sahne alacağı Coachella 12 Nisan'da başlıyor.

ABD’nin California eyaletinde uçsuz bucaksız kumlarla kaplı bir düzlük. Her yıl on binlerce müzikseveri bu uçsuz bucaksız arazide ağırlayan Coachella’nın programı açıklandı. 12 Nisan’da başlayacak festivalde sahne alacak isimlerden biri de Mahmut Orhan. Elektronik müziğin son yıllardaki başarılı isimlerinden Türk DJ, Lana Del Rey, Doja Cat, Blur ve Tyler the Creator gibi isimlerin yer alacağı festivalde müzikseverlerin karşısına çıkacak. Her yıl binlerce müzikseveri ağırlayan festival dikkat çekici sahne performanslarının yanı sıra ünlü katılımcılarıyla da adından söz ettiriyor. Hatta Türkiye’de kimi zaman konserlerden ziyade bu konseri izlemeye giden sosyetik isimler daha çok ilgi görüyor.

1999 yılından bu yana gerçekleşen Coachella’nın 2024 programı açıklandı.

Mahmut Orhan: Çocuklarıma anlatacağım bir hayalim

Bu yılki festival programında yer aldığını sosyal medya hesabından duyuran Mahmut Orhan duygularını şu sözlerle açıkladı: “Yarın çocuklarıma anlatacağım bir hayalim daha gerçekleşiyor. Bunu da ilk sizlerle paylaşmak istedim.” Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında konserlere imza atan DJ sosyal medyanın da etkisiyle çok geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Sena Şener’in seslendirdiği ‘Feel’ şarkısı yüzlerce milyon kez dinlenen Orhan Ekim 2023’te ‘Bayati Shiraz’ düzenlemesini yayınlamıştı.

No Doubt Coachella için yeniden bir arada

21 Nisan’a kadar üç hafta sonu boyunca devam edecek Coachella’da Mahmut Orhan’ın yer alması Türkiye’de yankı uyandırsa da festivalin müdavimlerini ikiye böldü. Resmi hesaptan yapılan paylaşım için kimi müzikseverler heyecanlı yorumlar yaparken kimileri uğradığı hayal kırıklığını yorumlarına yansıttı. 2023’ü yeni albümüyle kapatan Lana Del Rey’in yanı sıra Blur, Peso Pluma, Tyler the Creator, Ice Spice, Doja Cat, J Balvin festivalde sahne alacak isimler arasında. 1990’lı yılların efsane topluluğu No Doubt da festival sayesinde yıllar sonra yeniden bir araya geliyor.

Gwen Stefani’nin solistliğini üstlendiği grup ‘Don’t Speak’, ‘Just a Girl’, ‘It’s My Life’ ve ‘Hella Good’ gibi şarkılarıyla geniş bir dinleyici kitlesine erişmeyi başarmıştı. 2001 yılında Gwen Stefani’nin gruptan ayrılıp solo kariyerine yönelmesi sonrasında grup eski görkemli günlerinden uzaklaştı. Müzikseverler uzun yıllardır grubun yeniden bir araya gelip konser vermesi için topluğun üyelerine çağrılarda bulunuyordu. Coachella programında grubun da yer alması No Doubt dinleyicileri tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Gardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılıGardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.