Belki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olur

Çevre konusundaki hassasiyetleriyle bilinen Coldplay yeni albümleri Moon Music için ekolojik açıdan şimdiye kadarki en sürdürülebilir plağı yapmayı hedefliyor.

Kültür Sanat 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Grubun solisti Chris Martin.

Atina ve Bükreş’te onbinlerce müzikseverlerle buluşan Coldplay Balkan turunu tamamladı. İstanbul’un da turnede olması beklenirken Türk dinleyiciler yine hayal kırıklığına uğramıştı. İngiliz rock grubu iki konser için gittiği Atina’da çıkacağını duyurduğu yeni albümleri ‘Moon Music’ için bir de video klip kaydetti. Antik Çağ’da olimpiyatların düzenlendiği stadionda yapılan klibin çekimlerinden kısa ve merak uyandıran bir kesit sosyal medyadan da yayınlanmıştı.

Son olarak Budapeşte’de müzikseverlerle buluşan Coldplay bir yandan da ‘Moon Music’ albümünün çalışmalarına devam ediyor. 4 Ekim’de piyasaya sürülecek ‘Moon Music’in 140 gramlık her bir plak kopyası tüketici atıklarından geri kazanılan dokuz plastik şişeden üretilecek. Bu özel baskı için plastiğin yüzde 70’i çevreci sivil toplum kuruluşu The Ocean Cleanup tarafından Rio Las Vacas, Guatemala’dan toplandı, atıkların Honduras Körfezi ve Atlantik Okyanusu’na karışması engellendi.

Coldplay hasılat rekoru kırıyor

İngiliz topluluk Coldplay normal 140g plak üretimine kıyasla karbon emisyonlarını %85 oranında azaltacaklarını ve 25 ton işlenmemiş plastik üretimini önleyeceklerini söylüyor. CD kopyaları %90 geri dönüştürülmüş plastikten üretilecek ve geleneksel CD üretimine kıyasla emisyonlarda yüzde 78’lik bir azalma sağlanacak.

Coldplay grubu tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü turnesi olan destansı Music of the Spheres dünya turnesi çevresel etkiyi azaltma girişimiyle el ele yürüyor.

Coldplay'in en ham, en acemi hali artık 19 yaşındaColdplay’in en ham, en acemi hali artık 19 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.