Coldplay’in yeni albümü 39 müzisyene bedel

Coldplay, 10. stüdyo albümü 'Moon Music'i önceki hafta yayınlamıştı. Eleştirmenleri ikiye bölse de dinleyicilerden oldukça memnun. Top 40 listesinde zirveye oturan albüm, 39 rakibinin toplam satışından daha yüksek bir satışa ulaştı.

Kültür Sanat 13 Ekim 2024

Coldplay’in 10. albümü Moon Music, Top 40’ın geri kalanının toplamından daha fazla albüm satarak İngiltere’de bir numaraya yerleşti. Official Charts Company’nin açııkladığı rakamlara göre albüm son yedi gün içinde İngiltere’de 237 bin adet satıldı. Bu, Adele’in ’30’ adlı son albümünün 2021’de yayınlanmasından bu yana bir İngiliz albümü için en büyük açılış haftası satışı oldu.

ABBA ve Queen’i yakaladılar

‘Moon Music’ yayınlandıktan bir hafta sonra eriştiği bu başarı tek değil. Coldplay bu yeni albümüyle en çok bir numara olan sanatçılar listesinde ABBA, Michael Jackson ve Queen ile aynı seviyeye geldi. Beatles 16 kez listenin zirvesine çıkarak tüm zamanların rekorunu elinde tutuyor. Albümde yer alan ‘Feels Like I’m Falling In Love’ ve ‘We Pray’ şarkıları bu haftanın tekli listesinde Top 20’ye girecek kadar sık çalındı.

Ancak eski şaşalı rakamlar göz önünde bulundurulduğunda Coldplay’in eski albümlerine göre ‘Moon Music’in satışları hâlâ çok düşük seviyede. Örnek verecek olursak; Grubun 2000’de yayınlanan ilk albümleri ‘Parachutes’ 13 milyon, ikinci albümleri ‘A Rush of Blood to the Head’ ise 11.6 milyon satmıştı.

Tek rakipleri Taylor Swift

Albüm satış verilerine dair bir ilginç noktada Taylor Swift’in performansı. Coldplay bile Taylor Swift’in İngiltere listelerindeki tahtını zorlayamadı. Grup, ABD’li müzisyen Taylor Swift’in nisan ayında İngiltere genelinde ‘The Tortured Poets Department’ albümüyle elde ettiği 270.000 ilk hafta satışının gerisinde kaldı. Ülkelerinde bir ABD’li müzisyene geçilen Coldplay’in bu hafta ABD Billboard listelerinde zirveye yerleşmesi bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.