Ve Coppola sinemaya geri dönüyor: ‘Megalopolis’ pek yakında!

Sinema tarihine damga vurmuş 'Baba'nın yönetmeni Francis Ford Coppola'nın son filmi 'Megalopolis'ten haberler var. Adam Driver'ın başrolde olduğu film birkaç ay içinde vizyona girecek. Hatta ilk gösterimini Cannes'da olabilir.

Kültür Sanat 10 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

70’ler Amerikan sinemasının en önemli sinemacılarından biri Francis Ford Coppola. O yıllarda çektiği ‘Baba’ filmi ile sinemanın yatağını değiştiren yönetmenlerden. Ki daha sonra filmin devamı çekip sinema tarihinin en özel serilerinden birine imza attı. Sadece ‘Baba’ serisi mi? ‘Kıyamet’ bir başka başyapıtı.

2000’li yıllarda biraz sinemayla ilişkisi farklılaşsa da zaman zaman film çeken Coppola sinemaya ‘Megalopolis’ ile geri döneceğini açıklamıştı. Büyük bir titizlikle de filmin çekimlerini tamamlamıştı. Lakin filmin akıbeti belirsizdi. Oyurcu kadrosuyla da iddialı bir filmdi ‘Megalopolis: Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman oynuyordu.

‘Megalopolis’ geleceğin New York’unda geçiyor ve yapılan çizim filmle ilgili bize fikir veriyor.

Usta yönetmen Coppola katıldığı bir podcast programında ‘Megalopolis’in birkaç ay içinde vizyona gireceğini açıkladı. Bu da filmin, prömiyerini 2024 Cannes Film Festivali’nde olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Beş Oscar, iki Altın Palmiye ve BAFTA ödüllü Coppola’nın 1980’den bu yana bu projeyle tutkuyla bağlı olduğu biliniyor. Öyle ki film için şahsi servetinden 120 milyon doları aşan para harcadığı biliniyor. Film, bir mimarın yıkıcı bir felaketin ardından şehri bir ütopya haline getirmeyi amaçladığı fütüristik bir New York’ta geçiyor.

Coppola katıldığı programda ayrıca filmle ilgili ipuçları da verdi: “Söyleyebileceğim tek şey, filmdeki oyuncuları sevdiğim. Alışılmadık bir film, sıkıcı değil. Bekleyip göreceğiz.”

'Baba'nın devamı gelebilir mi? Coppola 'Hayır' dedi‘Baba’nın devamı gelebilir mi? Coppola ‘Hayır’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.