Coppola ‘Megalopolis’i sevgili eşi Eleanor Coppola’ya ithaf ediyor

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen ‘Megalopolis’i 40 yıllık yapım sürecinin ardından 77. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek. Ancak Coppola buruk. Filmi geçen ay hayatını kaybeden yönetmen eşi Eleanor Coppola’ya ithaf ediyor.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2024
Coppola çifti Şubat 1963’te Las Vegas’ta evlendi.

Sinema tarihine damga vurmuş ‘Baba’nın yönetmeni Francis Ford Coppola’nın son filmi ‘Megalopolis’ten nihayet bir fragman geldi. Beş Oscar, iki Altın Palmiye ve BAFTA ödüllü Coppola’nın 1980’den bu yana bu projeyle tutkuyla bağlı olduğu biliniyor. Öyle ki film için şahsi servetinden 120 milyon doları aşan para harcadı. Ancak tutkuyla bağlı olduğu filmi şimdi buruk bir şekilde izleyicilere sunacak.

Coppola 77. Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapacak filmi geçen ay hayatını kaybeden yönetmen eşi Eleanor Coppola’ya adadığını duyurdu. Yönetmen Instagram hesabından yaptığı paylaşımda eşini andı:

“‘Megalopolis’ her zaman sevgili karım Eleanor’a adanmış bir film olmuştu. Bu 4 Mayıs’ta onun doğum gününü birlikte kutlamayı gerçekten çok istiyordum. Ama ne yazık ki bu olmayacak, bu yüzden herkesle onun adına bir hediye paylaşmama izin verin.”

Şubat 1963’te Las Vegas’ta evlenen çift birlikte birçok projeye de imza atmıştı. Eleanor Coppola, Ford Coppola’nın ilk yönetmenlik denemesi 1963 korku filmi ‘Dementia 13’te sanat yönetmeni olarak çalışmıştı. Belgeselci olarak da bilinen Coppola, Francis Ford Coppola’nın ‘Kıyamet/Apocalypse Now’ filminin yapım aşamasını anlatan ‘Hearts of Darkness’ adlı filmiyle 1992’de Emmy ödülü kazanmıştı

New York bir ütopyaya dönüşürse…

Filmin konusu yıkıcı bir felaketin ardından New York’u bir ütopya olarak yeniden inşa etmek isteyen bir mimarın hikayesi olarak eklinde tanıtıldı. Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Jon Voight, Shia LaBeouf, Laurence Fishburne ve Dustin Hoffman’ın yanı sıra Francis Ford Coppola’nın kız kardeşi Talia Shire ve yeğeni Jason Schwartzman’ın rol aldığı ‘Megalopolis’in galası 17 Mayıs’ta Cannes’da yapılacak.

Cannes, Coppola ve Lucas’a saygılarını sunarCannes, Coppola ve Lucas’a saygılarını sunar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.