Coppola Ailesi yasta: Eleanor Coppola veda etti!

Emmy ödüllü yönetmen, sanatçı ve yazar Eleanor Coppola hayatını kaybetti. Coppola, eşi Francis Ford Coppola'nın 'Kıyamet' filminin yapım aşamasını anlatan 'Hearts of Darkness' adlı filmiyle 1992'de Emmy ödülü kazanmıştı.

Kültür Sanat 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Eleanor Coppola, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Emmy ödüllü yönetmen, sanatçı ve yazar Eleanor Coppola hayatını kaybetti. Ailesi yaptığı açıklamada Eleanor Coppola’nın cuma günü Rutherford, California’daki evinde öldüğünü duyurdu.

‘Baba’ serisiyle sinema tarihine adını yazdıran Francis Ford Coppola ile ilk yönetmenlik denemesi olan 1963 korku filmi ‘Dementia 13’te Eleanor Coppola da sanat yönetmeni olarak çalışıyordu. İkili tanıştıktan birkaç ay sonra Şubat 1963’te Las Vegas’ta evlendi. Belgeselci olarak da bilinen Coppola, Francis Ford Coppola’nın ‘Kıyamet/Apocalypse Now’ filminin yapım aşamasını anlatan ‘Hearts of Darkness’ adlı filmiyle 1992’de Emmy ödülü kazanmıştı. Coppola ayrıca romantik komediler ‘Paris Can Wait’ (2016) ve ‘Love Is Love Is Love’ (2020) filmlerini  yönetti.

Eleanor Coppola ‘Baba’ üçlemesinde Diane Keaton’ın canlandırdığı Kay Adams karakterinin de ilham kaynağıydı. Keaton “New York’a kök salmış kalabalık ve ünlü bir Katolik İtalyan ailesinin gelini Amerikalı Protestan kız” için rol modelinin Eleanor Coppola olduğunu açıklamıştı.

Çift Şubat 1963’te Las Vegas’ta evlendi.

Çiftin sırasıyla Gian-Carlo, Roman ve Sofia isimli üç çocukları oldu. Çocuklarının hepsi sinemayla ilgilendi. Büyük oğulları Gian-Carlo 22 yaşında 1986’da bir tekne kazasında hayatını kaybetti. Sofia Coppola ise ‘Lost in Translation’ ve ‘Priscilla’ filmleriyle son dönemin gözde yönetmenlerinden.

Coppola Ailesi Eleanor Coppola’nın ölüm nedenine dair açıklama yapmadı. Ancak Coppola’nın sağlık durumunun iyi olmadığı biliniyordu. Ekim ayı başlarında kızı Sofia’nın New York Film Festivali’nde gösterilen Priscilla’nın gösterimine de katılamamıştı.

Francis Coppola’nın merakla beklenen ‘Megalopolis’ filmi ise aylar süren tartışmaların ve 40 yıllık yapım sürecinin ardından 77. Cannes Film Festivali’nde gösterime girecek. Yönetmenin kendi parasıyla finanse ettiği bir tutku projesi olan 120 milyon dolarlık film 1983 yılından beri senaryolaştırılıyordu.

Moda tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti: Hayvan desenlerinin efendisiydiModa tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti: Hayvan desenlerinin efendisiydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.