Rus soprano Olga Peretyatko Türkiye’ye geliyor

CRR Senfoni Orkestrası bu yaz yeniden Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'na çıkıyor. Üstelik dünyanın en önemli sopranolarından Olga Peretyatko'ya eşlik edeceği bir etkinlikle. Yıldızlar altında aryaların seslendirileceği konser 22 Haziran'da.

Kültür Sanat 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstanbul bu yaz dünya çapında bir sopranoyu daha ağırlamaya hazırlanıyor. Rus soprano Olga Peretyatko operanın klasikleşmiş aryalarını yıldızlar altında söyleyecek. Son yıllarda yazın açıkhavada konser verme geleneğini başlatan CRR Senfoni Orkestrası bu yıl da Harbiye Açıkhava’da sahne alırken yıldız sopranoya eşlik ediyor. Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki orkestra 22 Haziran akşamı saat 20.30’da Harbiye’de. Bu özel konserin biletleri Biletix’te.

Avrupa kentlerinde yaz boyunca açıkhava etkinlik alanlarında gerçekleşen klasik müzik konserlerini İstanbul’a uyarlayan CRR Senfoni Orkestrası’nın bu yılki konserinin repertuvarı bir hayli zengin. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda operanın sevilen aralarının seslendirileceği bu yaz gecesinde Çaykovski, Bellini, Wagner, Rahmaninov, Dvorak, Bizet, Elgar ve Gounod gibi bestecilerin eserleri yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi’nden ninnilere: Olga Peretyatko

2015 ECHO Klassik ve  2018 OPUS Klassik ödüllerini kazanan Rus soprano Olga Peretyatko, kariyerine Plácido Domingo’nun düzenlediği Operalia Yarışması’nı kazanarak muazzam bir başlangıç yapmıştı. Metropolitan Opera, La Scala, Covent Garden gibi önemli opera evlerinde ve Salzburg, Baden-Baden, Aix-en-Provence gibi prestijli festivallerde sahne alan sopranoya dünyanın önde gelen orkestraları ve sanatçıları eşlik etti.

Robert Lepage’in yönettiği Stravinsky’nin ‘Bülbül2 eserinin beğenilen prodüksiyonu ve Dmitri Çerniakov’un ‘Çar’ın Gelini’ yorumunun yanı sıra Daniel Barenboim yönetiminde Bizet’in ‘İnci Avcıları’ eserindeki başrolü Olga Peretyatko’yu günümüzdeki yıldız mertebesine eriştiren performansları oldu. Howard Shore’un imzasını taşıyan ‘Yüzüklerin Efendisi’ soundtrack albümünde seslendirdiği parçalar büyük beğeni topladı. St. Petersburg doğumlu 43 yaşındaki soprano 2021 yılında dünyanın farklı ülkelerinden derlediği 22 ninniyi seslendirdiği ‘Songs for Maya’ albümünü yayınlamıştı. Sanatçı son olarak da geçen hafta dinleyiciyle buluşan Josef Koslowski’nin ‘Requiem’ albümünde yer aldı.

Müziğin efsanelerinden yeni albümlerMüziğin efsanelerinden yeni albümler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.