CSO 1500 kişilik koroyla 100. Yıl Marşı’nı seslendirecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın, 1500 kişilik dev koroyla Cumhuriyet'in 100. yıldönümü için yazılan '100. Yıl Marşı' ve kurtuluş mücadelesini anlatan marşları müzikseverlerle seslendirecek.

Kültür Sanat 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
CSO Ada Ankara, konsere ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Ana Salon’daki Cumhuriyet Bayramı Özel Konserleri öncesinde açıklama yapan Şef Cemi’i Can Deliorman konser sezonunun Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlayacakları için özel bir öneme sahip olduğunu söyledi. Şef Cem’i Can Deliorman Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel çok eser ortaya çıktığını, fakat hepsini repertuvara almanın mümkün olmadığını belirtti. Performanslar sırasında Şef Elnara Kerimova yönetimindeki TRT Çoksesli Korosu ve Şef Burak Onur Erdem yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu’na toplam 1500 kişi dahil olacak.

CSO Şefi Cem’i Cem Delirorman “100. yıl çok önemli bir gurur bizim için. Çok önemli, manevi açıdan büyük bir esin kaynağı. Bir 100 yıllık periyodu anlıyoruz ve şahitlik ediyoruz, düşünüyoruz. Çok özel bir konser hepimiz için. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı yarışmanın birincisi İlker Kömürcü’nün söz ve müziğini yazdığı eser programımızda yer alıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cem’i Cem Deliorman

CSO, 100. yıl kutlamalarını sezona yayacak

Konserde, aynı yarışmada derece alan diğer eserler ile yeni yazılmış 100. yıl eserlerinin de yer aldığını kaydeden CSO Şefi Cem’i Cem Deliorman açıklamasına şunları ekledi: Bizi biz yapan, bütünleştiren, farklılıklarımızı ortadan kaldıran, aynı his, aynı gururu paylaşmamızı, aynı duyguyu hissetmemizi sağlayan eserlerdir marşlar. Dünyanın girmiş olduğu kaotik dönemde, dil, din, ayrım yapmadan, insanları bütünleştiren, bu maneviyata sahip marşlarımız… Cumhuriyet’in 100. yılında, bu muhteşem salonda devasa bir koroyla hem 100. Yıl Marşımızı hem de diğer marşlarımızı seslendireceğiz.

CSO Müdürü Sibel Ayhan Bayer Cumhuriyeti’n 100. yıl dönümünü simgeleyecek bir marş bestelenmesi gerektiğini birçok mecrada dile getirdiklerini, Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu amaçla düzenlenen yarışmanın her aşamasında kurum olarak yer aldıklarını anlattı. Bayer Cumhuriyet’in 75. yılını tüm bir yıla yayılarak coşkuyla kutladıklarını, 100. yılın da bu hafta bitmeyeceğini aktardı.

BİFO'dan görkemli açılış: Fazıl Say'dan Cumhuriyet için senfoniBİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.