Darren Aronofsky sunar: Elon Musk’ın hayatı film oluyor

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın hayatı film oluyor. Dünyaca ünlü girişimcinin hayat hikâyesine odaklanacak filmin yönetmen koltuğundaki isim de dikkat çekici. 'Siyah Kuğu' ve 'Balina' gibi önemli filmlere imza atan Darren Aronofsky, bu yapımı da yönetecek.

Kültür Sanat 12 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Milyarder girişimci Elon Musk’ın hayat hikâyesi beyazperdeye taşınıyor. Bir süredir geleceği konuşulan filmin yönetmen koltuğunda ise oldukça iddialı bir isim oturacak. ‘Siyah Kuğu’, ‘Bir Rüya için Ağıt’ ve son olarak da ‘Balina’ gibi yapımlara imza atan Darren Aronofsky, bu kez bir biyografik hikâyeyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını New York merkezli A24 prodüksiyon şirketinin üstleneceği film, Walter Isaacson’ın geçen eylül ayında yayınladğı biyografi kitabından uyarlanacak.

Elon Musk da kervana katılıyor

Walter Isaacson daha önce de Apple’ın kurucularından Steve Jobs’un da hayat hikâyesini kaleme almıştı. O biyografik eser de tıpkı Elon Musk hakkında yazılan kitap gibi beyazperdeye taşınmıştı. Bir dönem CNN International’ın üst düzey yöneticiliğini üstlenen Isaacson, yazdığı pek çok biyografi kitabıyla tanınıyor. Yazar, daha önce ABD dış politikasının mimarlarından Henry Kissenger, ABD’nin kurucu babalarından siysetçi ve bilim insanı Benjamin Franklin ve Albert Einstein üzerine kapsamlı biyografi kitapları yazmıştı.

Forbes dergisinin her yıl yayınladığı araştıma sonuçlarına göre dünya çapındaki milyarderler listesinde 223,8 milyar dolarlık net servetiyle Elon Musk, en zengin insan konumunda. Geçen yıl Twitter’ı satın alan ve sonrasında da platformda radikal olarak nitelendirilebilecek değişikliklere imza atan ünlü milyarder uzay çalışmaları ve internet erişim sistemi dahil olmak üzere elektrikli arabalarla da dünyanın gidişatını değiştirdi.

Mahkeme Robert De Niro'yu cinsel ayrımcılıktan akladı, şirketini tazminata mahkum ettiMahkeme Robert De Niro’yu cinsel ayrımcılıktan akladı, şirketini tazminata mahkum etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.