Deep Purple’ın efsane solisti Glenn Hughes Türkiye’ye geliyor

Deep Purple'ın müzik tarihine geçen albümü 'Burn'ün solisti Glenn Hughes Türkiye'ye geliyor. Albümün 50. yılı şerefine turneye çıkan Hughes, 6 Ekim'de Ankara'da 7 Ekim'de de İstanbul'da konser verecek.

Kültür Sanat 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Rock müziğinin efsane isimlerinden Glenn Hughes, İstanbul ve Ankara’da konser verecek. Deep Purple solisti olarak yer aldığı ‘Burn’ albümünün 50. yılı şerefine çıktığı turne kapsamında 6 Ekim’de ODTÜ Vişnelik, 7 Ekim’de de İstanbul’daki Maximum Uniq Açık Hava’da sahne alacak. Glenn Hughes, 2019 yılında da İstanbul’da bir konser vermişti.

Glen Hughes’a turnesi boyunca sahnede grup üyelerinden gitarda Soren Andersen, davulda Ash Sheehan ve orgda Bob Fridzema eşlik edecek. Turne kapsamında grup, “Burn” albümünden parçaların yanı sıra Deep Purple’ın sevilen kült şarkılarını da seslendirecek. Deep Purple’ın kayıtlarını 1973’te tamamladığı ve 1974’te piyasaya sürdüğü “Burn” albümü, dünya genelinde 4 milyon kopya satmış ve Almanya, Danimarka, Avusturya ile Norveç listelerine birinci sıradan girmişti.

51. İstanbul Müzik Festivali’nde 12 eser prömiyer yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.