Denizli’de orijinal boyalarıyla binlerce yıllık heykeller bulundu

Denizli'deki Laodikeia antik kentinde devam eden arkeolojik kazılarda orijinal boyaları korunmuş heykeller bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Geleceğe Miras projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ortaya çıkarılan eserler tüm dünyaya duyuruldu.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin dört bir yanındaki  arkeolojik kazılarda binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Özellikle yaz dönemi kazıların devam etti şu günlerde güzel haberler peş peşe geliyor. Son buluntu Denizli’den. İhtişamıyla ziyaretçilerini büyüleyen Laodikeia (Laodikya) antik kentindeki kazılarda iyi durumdaki heykeller gün yüzüne çıkarıldı. Gelişmeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy X hesabından duyurdu.

Heykeller boyalarıyla gün yüzüne çıkarıldı

Bakan Ersoy yaptığı paylaşımda “Türk arkeolojisinin en kapsamlı ve iddialı projesi olan Geleceğe Miras uygulamamız meyvelerini vermeye devam ediyor. Geleceğe Miras Laodikeia Projesi kapsamında devam eden sahne binasının restorasyon çalışmaları sırasında eşsiz ve renkli Skylla Grubu heykelleri keşfedildi! Bu olağanüstü heykeller, Hellenistik Dönem’in barok stilini yansıtan ve orijinal boyalarıyla günümüze ulaşan nadide eserler olması bakımından oldukça önemli” dedi.

Laodikeia (Laodikya) kazılarında ortaya çıkarılan heykel başı.

Geçmişi milâttan önce üçüncü yüzyıla dayanan ve Hellenistik dönemin en görkemli kentlerinden biri olarak kabul edilen Laodikeia’da buluntular için Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Kazılar ve Araştırmalar Daire Başkanlığı ile Laodikeia Kazı Başkanlığı’na teşekkür etti.

Arkeoloji dünyası şaşkın, Aydın'daki keşfi konuşuyorArkeoloji dünyası şaşkın, Aydın’daki keşfi konuşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.