Deprem bölgesindeki sanatçılara açık çağrı

SaDe (Sanatçı Destek Fonu) ikinci döneminde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen genç sanatçıların yeni eser üretimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başvurular için son tarih 10 Mayıs.

Kültür Sanat 4 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

SaDe’den (Sanatçı Destek Fonu) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 30 yaşını aşmamış sanatçılara açık çağrı. İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ün işbirliğiyle başlatılan fonda genç sanatçıların üretimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Fon için başvurular 10 Mayıs’ta sona erecek.

Genç sanatçılara maddi destek

Tasarı aşamasındaki sanat projeleriyle yapılacak başvurular arasından belirlenecek beş projeye fondan 5.000’er euro katkı sağlanacak, ayrıca genç sanatçılara üretim süreçleri boyunca projelerini geliştirebilmeleri amacıyla, alanında uzman mentorlarla çalışma imkânı sunulacak. Sanatçılar, projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür-sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle de bir araya getirilecek.

SaDe programı kapsamında adaylar resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri alanında bir proje sunumuyla başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurulan Şive Neşe Baydar, Burçak Bingöl, Sinem Dişli, Erkan Özgen ile Evrim Kavcar tarafından değerlendirilecek.

Destek projesi hakkında açıklamalarda bulunan İKSV genel müdürü Görgün Taner şunları ifade etti: “İKSV olarak sanatın pek çok alanındaki sanatçıları ve yeni üretimleri desteklemek üzere projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Uzun yıllardır farklı projelerde yanımızda olan Mercedes-Benz Türk ile birlikte başlattığımız SaDe programında (Sanatçı Destek Fonu) bu yıl depremden etkilenen illerdeki genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. SaDe ile güncel sanat alanında üretimlerine devam eden sanatçıları desteklemenin yanı sıra onları sanat profesyonelleri ile buluşturarak gelişimlerine yardımcı oluyor, ihtiyaç duydukları her alanda tecrübelerimizle katkı sağlıyoruz”

İstanbul Film Festivali: Wim Wenders'ten Kadir İnanır'a sürprizlerle doluİstanbul Film Festivali: Wim Wenders’ten Kadir İnanır’a sürprizlerle dolu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.