Devrim Erbil’in 60. sanat yılında hiç sergilenmemiş eserleri gün yüzüne çıkıyor

İstanbul Sinema Müzesi'nde Devrim Erbil’in daha önce sergilenmemiş eserleri, sanatseverlerle buluşuyor. Erbil ve 34 sanatçı dostunun eserlerinin yer aldığı ‘Inspirations’ sergisi 20 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Sinema Müzesi'nde.

Kültür Sanat 12 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Devrim Erbil

Devrim Erbil 60. sanat yılını özel bir sergiyle kutluyor. İstiklal Caddesi’ndeki İstanbul Sinema Müzesi’nde sergide daha önce hiç bilinmeyen tablolar yer alıyor. Inspirations adlı bu sergide yağlı boya, ipek halı ve NFT gibi farklı tekniklerle ürettiği ve daha önce sergilenmemiş eserler sergilenecek. Müzedeki sergide ressamla 60 yıllık sanat yaşamı boyunca yolu kesişmiş sanatçıların eserleri de ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi 20 Nisan – 20 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık.

Devrim Erbil’den İstanbul seçkisi

Renk Erbil’in küratörlüğündeki sergide İstanbul’un 60 yıllık tarihini gözlemleyen bir sanatçı olarak Devrim Erbil’in şehrin çeşitli yönlerini resmettiği, yaşamın ritmi ve deviniminden ilham aldığı eserleri, sanat tutkunlarını İstanbul’da eşsiz bir sanat yolculuğuna çıkarmayı amaçlıyor. Sergide A. Cem Şahin, Aydın Ayan, Bahri Genç, Beste Alperat, Can Ayan, Celalettin Tandoğdu, Çiğdem Erbil, Emirhan Bıçakcı, Ercüment Kalmık, Eren Eyüboğlu, Ergin İnan, Erol Evgin, Esra Meral, Fethi Arda, Gülten İmamoğlu, Hanefi Yeter, Kudret Türküm, Memiş Aslan, Mustafa Pilevneli, Nezih Çavuşoğlu, Nezir Korkmaz, Renk Erbil, Sadık Altınok, Saime Taktak, Şebnem Bahar, Süleyman Saim Tekcan, Tanju Demirci, Turan Erol, Yasemin Öztürk, Zühtü Müridoğlu’nun eserleri görülebilecek.

İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa'da Yılın Müzesi olmaya adayİstanbul Sinema Müzesi, Avrupa’da Yılın Müzesi olmaya aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.