‘Atatürk’ dizisi yerel bir film mi oluyor? Disney+ sessiz, Ermeni lobisi mutlu, Özdağ kızgın

Disney+'ın 'Atatürk' dizisinin film olacağı ve sadece Türkiye'de gösterileceği iddia edildi. Disney+ iddialar karşısında sessiz. Amerikan Ulusan Ermeni Komitesi (ANCA) mutlu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bu iddia karşısında kızgın.

Kültür Sanat 1 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Disney+’ın merakla beklenen ‘Atatürk’ dizisi hakkında dün ortaya yeni bir iddia atıldı. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre başrolünde Aras Bulut İyinemli’nin yer aldığı dizi projesi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Amerikan Ulusal Ermeni Komitesi / The Armenian National Committee of America (ANCA) tarafından engellendi. Konu hakkında dijital platformdan henüz bir açıklama gelmedi.

Hatırlanacağı üzere içinde Türkiye’nin de yer aldığı tüm uluslararası yapımları durdurma kararı alan Disney+, iddialara konu olan diziyi bu kararın dışında tuttuğunu açıklamış ve resmi hesaplarından tanıtımını yayınlamıştı. Dizinin bu sonbaharda platformda yer alacağını Olkan Özyurt 3 Temmuz’da kaleme aldığı yazısında duyurmuştu.

Disney ANCA’ye boyun mu eğdi?

Yeni Şafak’ta yer alan iddiaya göre dizinin Disney+’taki global gösterimi iptal edilerek sadece Türkiye’deki sinemalarda üç saatlik bir film olarak 3 Kasım’da izleyeciyle buluşacak. Bu iddia karşısında dün ANCA’nın resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda dizinin yayınlanmasına engel olan herkese teşekkür edilirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içeren ifadeler kullanıldı.

ANCA’in iddiasına göre dizi projesinin iptal edilmiş olması “demokrasinin bir zaferi”. ANCA’nın bu iddiası sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iddialara tepkisini dile getirdi. Türk gençliğine seslenen Özdağ, “Disney grubunun Atatürk hakkındaki bir diziyi kaldırma kararına etki edebilen lobi faaliyetlerine karşı hem tarihini savun hem birliğinin çokluğunu göster!” dedi.

https://youtube.com/watch?v=1mS_rP-iHPU

Yaşanan tüm bu gelişmeler karşısında dizinin yapımcısı olan Disney+’ın yönetiminden bir açıklama gelmedi. Açıklamanın gelmemesi de spekülasyonlara zemin hazırladı. Platformun resmi YouTube kanalında yer alan tanıtım videosunda ise projeden ‘Atatürk dizisi’ olarak bahsediliyor.

Yeşilçam onun paltosundan çıkmıştı: Safa Önal vefat ettiYeşilçam onun paltosundan çıkmıştı: Safa Önal vefat etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.