Disney’den 100. yıl kutlamalarına özel sergi

Disney arşivlerinin bugüne kadarki en büyük sergisinin son durağı Londra olacak. Hazırlıkları dört yıldır devam eden sergide, Disney'nin yüz yıllık film yapımı sürecinden, orijinal sanat eserlerine kostümlerden, anı ve dekor eşyalarına kadar uzanan geniş bir seçkiyi ziyaretçilerle buluşacak.

Kültür Sanat 12 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sergide, sergi, Pixar, Star Wars, Marvel ve hatta Disney'nin parkları ve tatil köylerini de içeren diğer markalara ait bölümler de yer alacak.

1923 tarihinde Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından kurulan animasyon stüdyosu Disney, bugüne kadarki en büyük sergiyle Londra’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Serginin önceki durakları ise Philadelphia ve Almanya idi.

‘Disney100: The Exhibition’ başlıklı sergi, Disney’nin yüz yıllık film yapımı sürecinden, orijinal sanat eserlerine kostümlerden, anı ve dekor eşyalarına kadar uzanan geniş bir seçkiyi ziyaretçilerle buluşturacak. Ayrıca sergi, Pixar, Star Wars, Marvel gibi diğer Disney markalarına dair içerikler de sunacak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disney (@disney)

Cruella elbisesinden, Cindrella’nın cam terliğine

10 temadan oluşan serginin öne çıkan parçaları arasında 2015 yapımı ‘Cinderella’ filminde kullanılan cam terlik, ‘101 Dalmaçyalı’ setinde kullanılan orijinal sanat eserleri, ‘Cruella’ filminden Emma Stone’un giydiği ikonik kırmızı elbise, Disney, Pixar, Star Wars ve Marvel’dan Iron Man’in maskesi yer alıyor.

Disney’in 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşecek serginin dört yıl süren bir planlama ve hazırlık sürecinde oluşturulduğu biliniyor. Sergi,  13 Ekim’de Londra’nın ExCel merkezinde açılacak.

60 yaşındaki Altın Portakal'da jüri başkanı Demet Akbağ60 yaşındaki Altın Portakal’da jüri başkanı Demet Akbağ

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.