Oscar bu sene canlı yayınla Disney+’ta

Oscar için geri sayım devam ediyor. Bu yıl 96.'sı düzenlenecek ödül töreni Türkiye'de Disney+'ta. Los Angeles Dolby Theatre'da gerçekleşecek tören 11 Mart'ta pazarı pazartesiye bağlayan sabah platformdan izlenebilecek.

Kültür Sanat 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Oscarlar 11 Mart Pazartesi sabaha karşı yayınlanacak.

Türkiye’de izleyicilerin yıllardır mahrum kaldığı Oscar Ödül Töreni canlı yayını bu sene Disney+’ta. Bir zamanlar çok da uzun olmayan bir dönem TRT’de, ardından CNBC-e’de yayınlanan ödül töreni bir süredir herhangi bir mecrada yayınlanmıyordu. 11 Mart tarihinde pazarı pazartesiye bağlayan gece Türkiye’de sadece Disney+’ta canlı olarak yayınlanacak, töreni Jimmy Kimmel sunacak. Daha önce üç kez ödül törenini sunan Kimmel son yılların en başarılı talk show programcılarından biri olarak öne çıkıyor.

Jimmy Kimmel, dördüncü kez Oscar Ödül Töreni’ni sunacak.

Oppenheimer ve Zavallılar en çok adaylığa sahip filmler

Yapımcılığını Raj Kapoor’un, yönetmenliğini ise Hamish Hamilton’ın üstlendiği ödül töreni kazananlar kadar gecede ödül takdim edecek isimlerle de merak ediliyor. Törende 16 farklı dalda ödül dağıtılacak. Bu yılki yarışta Christopher Nolan’ın son filmi ‘Oppenheimer’ ve Yorgos Lanthimos’un ‘Zavallılar’ı en güçlü adaylar. ‘Oppenheimer’ 13 dalda adaylık elde ederken ‘Zavallılar’ 9 dalda ödül için yarışacak.

‘Oppenheimer’ ve ‘Zavallılar’ı 10 adaylıkla Martin Scorsese’nin son filmi ‘Killers of the Flower Moon’ ile sekiz dalda adaylıkla ‘Barbie’ takip ediyor. ‘The Holdovers’, ‘American Fiction’, ‘The Zone of Interest’ ve ‘Anatomy of a Fall’ da beşer dalda yarışıyor.

Mark Ruffalo Oscar yarışından çekildi! Ödülü Robert Downey Jr. alırsa üzülmemMark Ruffalo Oscar yarışından çekildi! Ödülü Robert Downey Jr. alırsa üzülmem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.