Dizi dünyasının en iyileri: ‘Shogun’ aldığı ödülle Emmy tarihine geçti

76. Emmy Ödülleri'nin favorisi 'Shogun’ drama kategorisinde en iyi dizi seçilip bu ödülü kazanan İngilizce çekilmeyen ilk dizi olarak tarihe geçti. Komedi kategorisinde favori 'The Bear' yerine 'Hacks' en iyi dizi seçildi.

Kültür Sanat 16 Eylül 2024

Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından TV yapımlarına verilen Emmy Ödülleri için bu yıl iki tören yapıldı. İlki  Hollywood’daki grev nedeniyle 2023’te ertelenen törendi ve 2024’ün hemen başında gerçekleşti. İkincisi de dün. Dünkü ödüllerin iki favorisi vardı. ‘Shogun’ ve ‘The Bear’. Favori olmalarının sebebi de ‘Shogun’ın 25, ‘The Bear’in 23 dalda aday olmasıydı.

‘Shogun’ tarih yazdı

Los Angeles’taki Peacock Tiyatrosu’nda düzenlenen ve baba-oğul ikili Eugene ve Dan Levy’nin sunuculuğunu üstlendiği 76. Emmy Ödül Töreni, Türkiye saatiyle sabah karşı bitti.  76. Emmy Ödülleri’nde ‘The Bear’, ‘Shogun’, ‘Baby Reindeer’ ve ‘Hacks’ gecenin kazananları oldu. Ama asıl kazanan ‘Shogun’du. En İyi Dram kategorisinde ‘Shogun’, ‘The Crown’, ‘3 Cisim Problemi’ gibi iddialı dizileri geride bırakıp ödülün sahibi oldu. Böylece bu ödülü kazanan İngilizce çekilmeyen ilk dizi olarak Emmy Ödülleri’nin tarihine geçti. ‘Shogun’daki performanslarıyla drama kategorisinde Hiroyuki Sanada En İyi Erkek Oyuncu, Anna Sawai ise En İyi Kadın Oyuncu seçilerek bu ödülü alan ilk Japon oyuncular olarak bir başka tarih yazdılar.

‘The Bear’ favori olsa da kazanan ‘Hacks’ oldu

En İyi Komedi dalında ise geçen yılın kazananı ‘The Bear’ favoriydi fakat yerine jüri üyeleri tercihini ‘Hacks’tan yana kullanıldı. Ki gecenin sürprizlerinden biriydi bu. Ayrıca ‘Hacks’ dizisindeki oyunculuğuyla Jean Smart komedi kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün de sahibi oldu.

‘The Bear’ ise oyunculuk ödülleriyle gecenin kazanları arasına adını yazdırdı. ‘The Bear’ın başrol oyuncusu Jeremy Allen White geçen yıl olduğu gibi bu yıl da komedi kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken dizideki rol arkadaşları Ebon Moss-Bachrach ve Liza Colon-Zayas da yine komedi kategorisinde yardımcı oyuncu ödüllerinin sahibi oldular.

Mini dizinin kazananı: Baby Reindeer

En İyi Mini Dizi’nin kazananı ise yayınlandığı zaman tartışmalara neden olan ‘Baby Reindeer’ oldu. Bu kategoride ‘Baby Reindeer’deki rolüyle Richard Gadd En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken, rol arkadaşı Jessica Gunning de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Bu kategoride En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise ‘True Detective: Night Country’deki performansıyla Jodie Foster aldı.

'Shogun' Emmy'yi zarafetiyle kesti: 25 dalda aday!‘Shogun’ Emmy’yi zarafetiyle kesti: 25 dalda aday!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.