Rengim Gökmen yönetecek 100 çocuk Cumhuriyet için çalacak

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını unutulmaz konserlerle kutlamaya hazırlanıyor. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, kutlama kapsamında ilk konserini 29 Ekim'de. Bu özel buluşma öncesinde orkestra Antalya'da da performans sergileyecek.

Kültür Sanat 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklere yenileri ekleniyor. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını coşkuyla kutlamak için 29 Ekim’de Galataport İstanbul’da ücretsiz bir konser verecek. Konserin mekânı ise Galataport. 2006 yılında çalışmalarına başlayan orkestranın şefliğini ise Türkiye’nin en önemli maestrolarından Rengim Gökmen üstleniyor.

Çocuklar Cumhuriyet için sahnede

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası öğrencileri ve Vokal Akademi Pop&Caz Korosu’ndan 40 kişinin sahne alacağı konserlerde 100’ü aşkın müzisyen bulunacak. Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos gibi usta sanatçılar da bu özel etkinlikte solist olarak sahne alacak. Cumhuriyet’in 100. yılını anlam dolu bir şekilde kutlamak için özel olarak hazırlanan repertuvar, Türk marşlarından Türk valslerine, tangolardan türkülere kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Antalya yolcusu

DÇSO ayrıca 27 Ekim Cuma günü saat 20.30’da Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde Antalya seyircisiyle buluşacak. Konser, Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışında ünlü şefler yönetiminde 80’e yakın konser veren orkestra, canlı performanslarla da 100 binden fazla izleyiciye ulaştı.  Çocuklardan oluşan topluluk geçmişte Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile de çeşitli projelerde bir araya geldi.

British Museum'a Türkiye'deki STK'lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayınBritish Museum’a Türkiye’deki STK’lardan ortak çağrı: Çalınan eserlerin listesini yayınlayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.