Donald Trump biyografisi seçimlerden önce vizyonda

ABD başkanı adayı Donald Trump'ın ekibinin "kötü niyetli" olarak nitelendirdiği biyografi filmi ‘The Apprentice' seçimden kısa bir süre önce, 11 Ekim'de ABD'de vizyona girecek. Film Trump'ın emlak piyasasına atılma süreci ve sonrasını anlatıyor.

Kültür Sanat 2 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
'The Student' ABD'de seçimden yaklaşık bir ay önce, 11 Ekim’de sinemalarda gösterime girecek.

Gün geçmiyor ki ABD başkan adayı Cumhuriyetçi Donald Trump hakkında siyaset dışında da bir haber gelmesin. Kasım 2024 seçimi için yarış kızışırken Donald Trump’ın hayatını anlatacak filmden de haberler var. Seçimler öncesinde izleyicilerle buluşup buluşmayacağı merak edilen ve Cannes film festivalinde prömiyerini yapan film seçimden bir aydan kısa süre önce, 11 Ekim’de ABD’de gösterime girecek.

Kutsal Örümcek/Holly Spider’ filmi ve ‘The Last of Us’ dizisinin yönetmeni Ali Abbasi’nin çekeceği ‘The Apprentice’ izleyicileri 70 ve 80’li yılların New York’una götürüyor. Film eski başkanın o dönemde emlak piyasasına atılma sürecini ve nasıl bir imparatorluk yarattığını anlatıyor. Ayrıca Trump’ın avukatı Roy Cohn ile ilişkisinin bilinmeyen yönelerini de masaya yatırıyor. Trump’ı canlandıran isim, Sebastian Stan.

Trump’ı canlandıracak isim Marvel filmlerinin Bucky Barnes’ı (Kış Askeri) Sebastian Stan.

Ancak film sanıldığı aksine bir Trump övgüsü değil. Hatta prömiyerinden sonra eleştirmenleri ikiye böldü. The Guardian’dan Peter Bradshaw filmi “anlamsız ve alakasız” olarak eleştirirken Variety’den Owen Gleiberman “keskin ve acımasız” diyerek övdü.

Film Donald Trump’ın o dönemki eşi Ivana’ya (Maria Bakalova tarafından canlandırılıyor) tecavüz ettiği bir sahne nedeniyle de tartışıldı.  Trump’ın hukuk ekibi “kötü niyetli iftira” olarak tanımlayan bir bildiriyle yapımcılardan filmi durdurmasını istedi. 1990 yılında boşanma sürecinde Ivana, Trump’ı cinsel saldırı ile suçlamış, ancak sonra iddiasını geri çekmişti. 1970’lerden bu yana en az 26 kadın Trump’ı cinsel saldırı veya tacizle suçladı. Trump ise tüm suçlamaları reddetti. Film olumlu bir portre olacağını düşünerek projeye katkıda bulunan milyarder destekçisi Dan Snyder tarafından da eleştirildi.

Trump’ın film hakkındaki görüşü de merak ediliyor. Yönetmen Abbasi Cannes’da şunları söyledi: “Bence bu Trump’ın hoşlanmayacağı bir film değil. Onu beğeneceğini sanmıyorum ama şaşıracağını düşünüyorum. Bu yüzden onunla tanışmaktan,  gösterim yapmaktan ve sonra da filmi tartışmaktan memnuniyet duyarım.”

Trump, Foo Fighters şarkısını izinsiz kullandı: Tazminatı Kamala Harris'e gidecekTrump, Foo Fighters şarkısını izinsiz kullandı: Tazminatı Kamala Harris’e gidecek

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.