Dostluk, muhabbet ve aşk vizyona can geldi!

Sekiz filmlik vizyon menüsünde yılın en iyi filmlerinden biri olan 'Benim Sevdiğim Pastam' var. Transformers'ı sevenler için şok edici bir hikaye Optimus Prime ile Megatron bir zamanlar arkadaşmış. 'Alacakaranlık' serisine ise tam gaz devam.

20 Eylül 2024

ZARAFET VE MUHABBET FİLMİ

EN SEVDİĞİM PASTAM / My Favorite Cake

Yılın en iyi filmlerinden biri nihayet vizyona girdi. Lili Farhadpour, Esmaeel Mehrabi’nin birlikte yönettiği İran’dan gelen bu şahane film dünyada ilk olarak Berlin Film Festivali’nde gösterildi bizde de İstanbul Film Festivali’nde. Kocası ölmüş. çocukları rejim baskısı nedeniyle başka ülkelere gitmiş ve tek başına kalmış 70 yaşındaki Mahin’in hem üzerine çöken yalnızlık çemberinden hem de rejimin ta evlerin içine kadar giren tahakkümünden kurtulma çabasının hikayesi… Yaşlılık nedeniyle kendi akranlarıyla bile arada sırada görüşebilen, görüştüğü zaman da ona artık sıkıcı gelen konulardan konuşmak zorunda kalan Mahin hayatında yeni bir sayfa açmak ister. Bir erkek arkadaş edinmek onunla muhabbet etmektir amacı. Lakin bu kolay değildir çünkü rejim hayatın her alanında kendini gösterir. Ama Mahin’in de hınzır bir inadı vardır. Ve bir taksiciyle tanışır. Lili Farhadpour, Esmaeel Mehrabi gibi İranın iki önemli oyuncusunun rol aldığı yapımda özellikle Farhadpour unutulmayacak bir performan sergiliyor. Zarafetin, muhabbetin filmi ‘En Sevdiğim Pastam’. Fırsatınız varsa kaçırmayın!


KİM DERDİ OPTIMUS PRIME İLE MEGATRON ARKADAŞ ÇIKACAK DİYE

TRANSFORMERS: BAŞLANGIÇ / Transformers One

Çizgi film olarak başlayan Transformers, Michael Bay’in elinde bir gişe canavarına dönüşmüştü. Lakin şimdi özüne dönüyor ve tekrar bir animasyon olarak karşımıza çıkıyor. Ve hikayede başa sarıyor. Meğer Transformers dünyasının iki ezeli rakibi Optimus Prime ile Megatron bir zamanlar arkadaşmış. Hem de birbirlerini kardeş kadar yakın gören iki arkadaş. İşte bu arkadaşlık öyle bir sınavdan geçiyor ki ikisi de ayrı yolun yolcusu oluyor. Ama bu yollar onları sürekli karşı karşıya getiriyor. Transformers evrenini sevenlere öneririm.


‘ALACAKANLIK’TA SON PERDE

ALACAKARANLIK SERİSİ

Bir dönemin fenomeni ‘Alacakaranlık’ serisinin ilk üç filmi ‘Alacakaranlık’, ‘Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay’, ‘Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma’ geçen hafta yeniden vizyona girdi. Bu vizyon ilgi de görmüşe benziyor. 157 bin seyircinin sinemaya gittiği gecen hafta sonu yaklaşık 40 bin kişi izledi bu filmleri. Bu hafta serinin son iki filmi ‘Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1’ ve ‘Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2’ de yeniden vizyona giriyor. Yeni kuşak ‘Alacakaranlık’ serisini beğenecek mi diye geçen hafta sormuştum. Cevap evet beğenmiş.


BAZI ŞEYLERE DE DOKUNMAYIN BE KARDEŞİM

MICKEY’S MOUSE’IN TUZAĞI / Mickey’s Mouse Trap

Milyonlarca insanın çocukluk kahramanı ya da çocukluğun masumiyetine dair bir simge Mickey’s Mouse. Ama yönetmen Jamie Bailey bu masumiyeti ters yüz etme niyetinde. Onu bir kabus karakter haline getirecek ‘dahiyane’ bir fikirle karşımızda! Şöyle ki:  21 yaşındaki Alex’in doğum gününde arkadaşları ona bir sürpriz yapmak ister. Ama Mickey Mouse gibi giyinmiş maskeli bir katil, bu arkadaş grubuna musallat olur. Açıkçası cüretkar girişimin pek kabul göreceğini sanmıyorum. Çünkü yılların mitini bir katil olarak gösterince onu zihinlerde katile dönüştürmek zor. Ama yine de siz karar verin!


HALK DRAM SEVİYOR!

DEDEMİN GÖZYAŞLARI

Gelelim Türk filmlerine. Usta oyuncu Halil Ergün’ün başrolde oynadığı ‘Dedemin Gözyeşları’ isminden de anlaşılacağı üzere bir dede torun filmi. Lakin biraz hüzünlü bir hikayesi var. Dedesiyle küçük bir kasabada yaşayan Mustafa’nın lösemi olmasıyla yaşananlar anlatılıyor. Bir de bu hikayeye ‘halk dram seviyor’ diyerek editörünün gaza getirdiği bir muhabir dahil oluyor. İhsan Taş’ın yönettiği film dramdan yana tercihini kullanan bir gözyaşı filmi…


KORKUNUN KOMEDİSİ

HÜKÜMET BEY

Bu hafta yerli korku filmi yok ama yerli bir korku filmi çekmek isteyen bir yönetmenin hikayesini anlatan ‘Hükümet Bey’ filmi var. Ama bu hikaye korkutucu değil komik! Fatih Yıldırım’in yazıp yönettiği filmde yönetmen Mehmet’in ‘Cin Başka Peri Başka’ filmini çekmek için Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yaşadıkları anlatılıyor. Mehmet’in kendi dramı kendine yetmiyormuş gibi bir de bölgede yaşayan ve üç eşi olan Hükümet Bey, filmde rol alan oyuncu Fadile’ye aşık olur. Sonra çık çıkabilirsen işin içinden. Erkan Bektaş, Arzu Yanardağ, Ayhan Taş’ın rol aldığı film haftanın iki yerli filminden biri…


HARİKA KANATLAR’DA İKİNCİ PERDE

HARİKA KANATLAR: DÜNYA TURU /  Super Wings: Journey to the Center of the World

Çocuğu ya da yeğeni olmayan bilmez bu uçakları! Ama bilenlerin de cebinden epey para çıkmıştır. Çünkü figür oyuncakları olan bir çizgi dizi ‘Harika Kanatlar’ ve bu oyuncak figürler çocuklar arasında epey popüler. Küçük kargo uçağı Jett ve arkadaşlarının ülkelere yaptıkları teslimatlarda o ülkeden bir çocukla yaşadıkları anlatılıyor çizgi filmde. Geçen şubat ayında ilk sinema macerası beyazperdede gösterilmişti. Şimdi ikinci macerasıyla karşımızda. Bu sefer Jett yok macerada denizaltı Comma var. Okyanuslarda yaşanan depremler sonrası Comma ve arkadaşlarının dünyayı kurtarmak için giriştikleri macera anlatılıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.