‘Dune’ macerasında aksiyon zamanı

Yönetmen Denis Villeneuve efsanevi roman serisi 'Dune'ün sinema macerasına 'Dune: Part 2' ile devam ediyor. Yönetmen ilk filmde sofistike bir bilim kurgu ile karşımıza çıkmıştı lakin ikinci filmde aksiyonun ön planda olduğu destansı bir savaş filmi izleyeceğiz.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen günlerde çekimleri devam eden ‘Dune: Part 2’ cephesinden gelen haberleri duyurmuştuk. Yönetmen Denis Villeneuve, filmin başrol oyuncuları Timothée Chalamet  ve Zendaya katıldıkları bir etkinlikte devam filminin çok daha aksiyonlu olacağını müjdelemişti.

“İlk film daha çok derin düşüncelere dalmış bir film. İkinci film ise aksiyon dolu, destansı bir savaş filmi. Çok daha yoğun. Yepyeni yerlere gittik. Tekrar hissi istemiyorum, her şey yeni” demişti.

Warner Bros. şimdi de merakla beklenen devam filminin ilk posterini ve fragmanı yayınladı.

Amerikalı yazar Frank Herbert’ün aynı isimli romanından uyarlanan film kaldığı yerden devam edecek. Devam filminin romanın ikinci yarısına sadık bir uyarlama olacağı da söyleniyor. Filmde, annesi Leydi Jessica (Rebecca Ferguson) ile birlikte olan Paul Atreides’i (Timothée Chalamet) Arrakis’in yerli halkı Fremen’in koruması altında yolculuğuna devam ettiğini göreceğiz. Bu sürece Chani (Zendaya) da dahil olacak. Zendaya, karakteri Chani’nin ‘Dune: Part 2’de daha geniş bir rolü olduğunu ve “O bu sefer sadece rüyada değil” diyerek açıkladı.

Timothée Chalamet de karakteri Paul Atreides’in gelişimi anlatıyor: “İlk filmde Paul bir öğrenci. Paul Atrides’in bir lider haline geldiğini  görüyoruz… Bir anlamda Fremen halkının kurtarıcısı haline geldi.”

İlk filmde yer alan oyuncular, bu filmde aynı rollerle yollarına devam ededursun kadroya yeni katılan isimler de var. Gelen bilgilere göre, ilk filmde oldukça az görünen Zendaya’nın ikinci filmdeki rolü de artıyor. Timothée Chalamet ve Zendaya’ya ayrıca Austin Butler ve Florence Pugh da eşlik edecek. Kadroda ayrıca Josh Brolin, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling ve Javier Bardem gibi isimler de yer alacak.

David Lynch gibi Dune filmlerine önyargılı değilseniz (yönetmen filmlerin ilgisini hiç çekmediğini ve izlemeyeceğini açıklamıştı) duyurmuş olalım, ‘Dune:Part 2’ 3 Kasım 2023’te vizyona girecek.

Hişt Hişt! 'Dune 2', 'Wonka', 'Napolyon', 'Barbie' ve 'Adalet 3'ten haberler varHişt Hişt! ‘Dune 2’, ‘Wonka’, ‘Napolyon’, ‘Barbie’ ve ‘Adalet 3’ten haberler var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.