Dünya mirası Efes’te özel davet yemeğine büyük tepki

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes antik kentinde düzenlenen yemek daveti bölgeyi ziyarete gelenlerin tepkisini çekti. Celsius Kütüphanesi'ne alınmayan ziyaretçiler durumu protesto ederken Bakanlık'tan henüz açıklama gelmedi.

Kültür Sanat 18 Haziran 2024

Sosyal medyada Efes antik kentinden çekilen video ve fotoğraflarla çalkanıyor. İddiaya göre İzmir’e gelen bir kurvaziyer gemisinin yolcuların akşam yemeği için antik kentte kurulan masalar tepki çekti. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan antik kentinde simgesi Celsius Kütüphanesi önünde kurulan yemek masaları nedeniyle ören yerini görmeye gelen ziyaretçiler alana giremedi. Gece müzeciliği kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olan ören yerinde karşılaştıkları manzara karşısında yerli-yabancı tüm ziyaretçiler bu manzarayı protesto etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Efes hakkında sessiz

Onedio’da yer alan habere göre protestoların devam etmesi üzerine Celsius Kütüphanesi önündeki özel davet sonlandırıldı. Tarihi alana kurulan yemek masaları kaldırıldı. Bu süre zarfında Efes antik kentinin bu bölümüne girişine müsaade edilmeyen ziyaretçilerin bekleyişi devam etti.

Ziyaretçilerin tepkisini çeken bu olaydan sonra Efes antik kentini ziyarete gelen insanlar ören yerini geç de olsa gezebildi. Önceki gece yaşanan olay hakkında ören yerinin bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan henüz açıklama yapılmadı.

Efes antik kenti geceleri ışıl ışılEfes antik kenti geceleri ışıl ışıl

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.