Dünya Müzik Günü Müze Gazhane’de kutlanacak

21 Haziran Dünya Müzik Günüç Müziğe adanan bu özel günde Müze Gazhane özel bir etkinliğe evsahipliği yapacak. Başında dünya çapındaki trompetçi İbrahim Maalouf'un yer aldığı projenin Türkiye’yi Ahmet Beyler temsil ediyor.

Kültür Sanat 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Müze Gazhane, kapsamlı restorasyon sonrasında 2020'de kapılarını açmıştı.

21 Haziran Dünya Müzik Günü İstanbul’da da özel bir etkinlikle kutlanacak. 2024 Paris Olimpiyatları kapsamında gerçekleştirilecek kültür ve sanat projelerinin bir ayağına evsahipliği yapacak olan İstanbul da yer alıyor. Trompetçi İbrahim Maalouf’un başlattığı ve aralarında 24 ülkenin 10 dakikalık canlı performansları ile yer alacağı ‘Pulsations’ projesinde Türkiye adına ‘Ahmet Beyler’ katılacak. 10 dakikalık performanslar, 21 Haziran saat 16.00 – 20.00 arasında Müze Gazhane’de dev ekrandan izlenebilecek.

İstanbul’daki performans dev ekranlarda

Balkan, Ege esintili Türk pop-rock müzik grubu Ahmet Beyler, şarkıları kadar canlı performanslarıyla da dikkat çekiyor. Müze Gazhane’de sahne alacak grup, Kadıköy’ün pek de yabancısı değil. Zira grup yaptığı müziği de Kadıköy Pop olarak tanımlıyor. İlk ve tek albümleri ‘Hayat Nerede’yi 2015 yılında yayınlayan grup, 2021 yılında ‘Dostum’ adlı teklilerini yayınlamışlardı.

Dünya Müzik Günü’nü Türkiye’de tanıtmayı amaçlayan Make Music Türkiye’nin organizasyonu ile 21 Haziran’da 17.00 – 18.00 arası Kadıköy Kitapçısı’nda gerçekleştirilecek konser, diğer ülkelerin performansları ile birlikte, İstanbul ve dünyanın pek çok şehrinden dev ekranlardan canlı olarak yayınlanacak.

Bir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşındaBir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.