Edebiyatla modanın güç birliği: Valentino Uluslararası Booker Ödülü’ne sponsor oldu

İtalyan lüks moda markası Maison Valentino, Uluslararası Booker Ödülü 2024 törenine sponsor oldu. Valentino ayrıca 2024 ödülü için kısa listeye alan altı kitabın 500 setini İngiltere'deki kütüphanelere bağışlayacak.

Kültür Sanat 22 Nisan 2024
Ödül töreni ödül etkinliği 21 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Uluslararası Booker  Ödülü Nobel Edebiyat Ödülü’nden sonra en en prestijli edebiyat ödülü kabul ediliyor. Elli yılı aşkın süredir yazarları onurlandırdı, bu vesileyle okurlarla buluşturdu ve edebiyat dünyası için ir rehber oldu.

Şimdi de güçlerini İtalyan moda markası Valentino ile birleştiriyor. Maison Valentino Uluslararası Booker Ödülü 2024 törenine sponsor olacak. Prestijli bir edebiyat ödülüyle lüks bir moda markasının işbirliği nereden çıktı sorusu aklınıza düşebilir; yalnız değilsiniz. Booker Ödülleri komitesi de bu soruyu tahmin etmiş olacak ki internet sitelerinde uzun bir açıklama yayınlayarak yeni güç birliğinin nedenini duyurdu:

“Maison Valentino’nun edebiyat dünyasıyla uzun ve başarılı bir ilişkisi var. Bu sponsorluk da sanat ve kültürü teşvik etme taahhüdünü güçlendiriyor. Marka uzun yıllar boyunca etkili metinleri ve yazarları kutlayarak yazıya olan bağlılığını doğruladı. Kelimelerin otantik güzelliğini onurlandıran kampanyalar ve modayı edebiyata bağlayan diğer çok disiplinli girişimleri başlatarak geleneksel moda iletişim araçlarını yeniden üretti.  Valentino, Hanya Yanagihara, Leila Mottley, Elif Şafak ve Mieko Kawakami dahil olmak üzere Booker Ödülleri’ne aday gösterilen birçok yazarla çalıştı.”

Kütüphaneye bağış yapacak

Maison Valentino 21 Mayıs’ta düzenlenecek Uluslararası Booker Ödülü 2024 törenine sponsor olacak. Valentino ayrıca 2024 ödülü için kısa listeye alan altı kitabın 500 setini İngiltere’deki kütüphanelere bağışlayacak.

Uluslararası Booker Ödülü töreninin canlı yayını YouTuber Jack Edwards tarafından sunulacak. Bu yıl Booker Ödülü Vakfı umut veren çevirmenleri destekleyen PEN Presents programı için PEN İngiltere ile de işbirliği halinde.

Uluslararası Booker Ödülü adayları uzun listesi açıklandıUluslararası Booker Ödülü adayları uzun listesi açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler