Edremit Kitap Fuarı’nın iptal gerekçesini belediye başkanına sorduk: ‘İçim yanıyor ama ülke gerçekleri de ortada’

14 Ağustos'ta başlayacak ve yaklaşık 80 yayınevinin katılacağı Edremit Kitap Fuarı'nın dün iptal edildiği duyuruldu. 10Haber olarak Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'a ulaştık. Arslan 'İçim yanıyor ama ülke ekonomisi günbegün kötüye gidiyor önceliğimiz zorunlu hizmetler" diyor.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Edremit Kitap Fuarı son yılların gözde kitap etkinliklerinden biriydi. Bu yıl 14 – 20 Ağustos tarihleri arasında altıncısı düzenleneceği duyrulmuştu. Lakin fuara günler kala dün, 30 Haziran’da yayınlanan Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi kapsamında iptal edildiği duyuruldu. Bu karar biraz kafa karıştırıcıydı. Çünkü genelgeden sonra belediye temmuz ayı içerisinde 17. Edremit Belediyesi Geleneksel Şehit Hamdibey Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğini düzenlemişti.

Önceliğimiz zorunlu hizmetler

10Haber olarak Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a ulaştık. Başkan Arslan iptalin Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesiyle ilgili olmadığını söyledi: “Kitap fuarımız çok iyi gidiyordu ve benim de gurur duyduğum bir etkinlikti. Ama ülkenin ekonomik şartları da günbegün kötülüyor. Bu kötü gidiş karşısında bir tasarrufa gitmemiz gerekiyordu. Belediye olarak öncelikli olarak vatandaşlarımızın zorunlu hizmetlerini yapmamız ve personelemizin maaşlarını ödememiz lazım. Kitap fuarını ve bu tür etkinlikleri zorunlu hizmetleri yapma uğruna düzenlememe kararı aldık. Aldığımız kararın Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesiyle bir ilgisi yok” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan aldıkları kararın Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesiyle ilgisi olmadığını söylüyor.

İçim yanıyor ama

CHP’nin kültür politikasında kültürel etkinliklerin önceliğini hatırlattığımız zaman Başkan Arslan “Tabii ki her şeyin farkındayız. Benim de içim yanıyor. Ama ülkenin ekonomisi her gün bir önceki günden daha kötüye gidiyor. Böyle durumlarda bir karar almamız gerekiyordu. Ülke gerçekleri maalesef bizim bu tür kararlar almamıza neden oluyor” dedi.

 

Edremit Körfezi'nde sualtında heykel galerisi açıldı!Edremit Körfezi’nde sualtında heykel galerisi açıldı!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.