Skandal iddia: Elvis Presley’in satılan eşyaları sahte

Müzayede dünyası sahte eser skandalıyla çalkalanıyor. Rock'n'roll efsanesi Elvis Presley'in açık artırmada satılan eşyalarının sahte olduğu iddia edildi.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Elvis Presley 16 Ağustos 1977'de hayatını kaybetmişti.

Elvis Presley’in müzayedelerde satılan eşyalarıyla ilgili gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Rock’n’Roll efsanesine ait hatıra eşyaları satan bir müzayede evi Graceland yöneticileri tarafından suçlandı. Müzayede evinin sattığı bazı eşyaların Presley’ye ait olmadığı düşünülüyor.

O ceketten bir adet üretilmişti

Elvis Presley’in haklarını  elinde bulunduran Elvis Presley Enterprises’ın yöneticisi Joel Weinshanker’in NBC’ye verdiği röportajda ortaya attığı iddia tartışmayı alevlendirdi. Weinshanker daha önce açık artırma yapan GWS Auctions’ın faaliyetleri konusunda endişe duyduğunu söyledi.

Joel Weinshanker, Elvis Presley’in 1972 yılında giydiği ikonik ceketinin satışa çıkarıldığını ancak bu ceketin gerçekliğine dair şüphesi olduğunu belirtti. Weinshanker’e göre bu ceketten sadece bir adet üretilmişti ve şu an kendi depolarında muhafaza ediliyor. Weinshanker GWS Auctions tarafından satışa çıkarılan ve Elvis’in eski eşi Pricilia Presley’e ait olduğu savunulan mektuplar konusunda ise emin olamadıklarını söyledi.

Massive Attack tüm sesleriyle geliyorMassive Attack tüm sesleriyle geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.