Rock’n Roll’un içinden çıktığı ceket 160 bin dolara satıldı

Sahne performansları, ikonik tarzı ve şarkılarıyla 'Kral' olarak anılan sanatçının deri vizon ceketi, 128 bin sterline (4 milyon 395 bin 390 TL) satıldı. 70'lerin Vegas cazibesini yansıtan bir parça olarak tanımlanan ceketi, Presley'in ömrünün son aylarına kadar giymişti.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Rock’n Roll müziğin efsanesi Elvis Presley’in tasarım ceketi açık artırmada satışa çıkarıldı. Sahne performansları, ikonik tarzı ve şarkılarıyla ‘Kral’ olarak anılan sanatçının deri vizon ceketi, 128 bin sterline (4 milyon 395 bin 390 TL) alıcı buldu.

120 cm uzunluğundaki vizon ceket, Presley’in ömrünün son aylarında üzerindeydi.

1977 yılında hayatını kaybeden Presley’in ceketini, ölümünden önce nişanlısı Ginger Alden’ın kardeşine hediye etmişti. Müzayede yöneticisi Henry Aldridge, 120 cm uzunluğundaki vizon rengi ceketin yaklaşık 15 bin sterlinlik bir fiyata ulaşmasını beklediklerini söylemiş, ceketi 70’lerin Vegas cazibesini yansıtan bir parça olarak tanımlamıştı. Ceket, Ginger Alden’in kız kardeşi Rosemary Alden Starkey’den özel bir mektupla birlikte satıldı. Mektupta, ceketin verilme anı şu şekilde anlatılıyor:

‘Bir gece kız kardeşim Ginger Graceland’de ziyaretteyken, Elvis dolabından geçmeye karar verdi ve Ginger’a Mike’ın bu vizon ceketini giyebileceğini düşünüp düşünmediğini sordu, çünkü erkek kardeşim Elvis ile aynı boyuttaydı ve Elvis, Mike’a çok düşkün olduğu için ona vermek istedi.”

Açık artırmada ayrıca Presley’nin baykuş şeklindeki altın yüzüğü de yeni alıcısına kavuştu. Yüzük, 14 bin sterline satıldı.

Dev İstanbul tablosu Guinness Rekorlar Kitabı'na adayDev İstanbul tablosu Guinness Rekorlar Kitabı’na aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.